Στο αστυνομικό δελτίο εκτός από τις οργανωμένες ομάδες κλεφτών, παρουσιάζεται ενισχυμένη και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και η καλλιέργεια χασίς. Και ναι μεν η αστυνομία κάνοντας καλά τη δουλειά της πιάνει πολλούς από αυτούς, πολλοί είναι όμως εκείνοι που διακινούν ναρκωτικές ουσίες και ξεφεύγουν από το δόκανο του νόμου.

Οι πολλές περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών παρατηρούνται μεταξύ Άρτας – Φιλιππιάδας και Πρέβεζας και όσοι συλλαμβάνονται ισχυρίζονται ότι είναι οι ίδιοι χρήστες πετυχαίνοντας έτσι ελαφριές ποινές ή και καθόλου τιμωρία, ενώ στην ουσία είναι διακινητές και έμποροι του θανάτου (υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που οι συλλαμβανόμενοι είναι και χρήστες ναρκωτικών ουσιών, αλλά είναι πολύ λίγες).

Είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου έχουν συλληφθεί πολίτες οι οποίοι καλλιεργούν χασίς σε απόκρημνες και δασώδεις περιοχές και πολλές άλλες στις οποίες δεν έχουν συλληφθεί. Η κατάσταση τείνει να εκτραχυνθεί και να αποτελεί τον πρώτο κίνδυνο για τη νεολαία, η οποία αρέσκεται στη «δοκιμή» των ναρκωτικών, μέχρι που σε πολλούς γίνεται συνήθεια η χρήση τους με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δεν είναι μόνο η αστυνομική παρέμβαση που θα σώσει την κατάσταση, όσο και η παρέμβαση των ίδιων των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να πείσουν τα παιδιά τους, να πείσουν τους νέους ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν φέρνει αποτέλεσμα και η αρχική ευεξία και υπερκινητικότητα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάπτωση και στην ανάγκη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Το να το ρίχνουμε όλοι στους κακούς γείτονες οι οποίοι σπέρνουν τον θάνατο, δεν ωφελεί ούτε τους νέους, ούτε τελικά την κοινωνία, την οποία όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)