Δυστυχώς παρά τις υπομνήσεις της στήλης αλλά και άλλων παραγόντων του πολιτισμού –και όχι μόνο- παρατηρείται και φέτος το φαινόμενο της αφισορύπανσης. Αφίσες διαφόρων τραγουδιστών και θιάσων, αφίσες για πανηγύρια και θεατρικές παραστάσεις, κοσμούν τα κεντρικότερα σημεία των δρόμων και των στάσεων λεωφορείων, τοποθετημένες ακόμα και σε επικίνδυνα σημεία, όπως είναι οι πινακίδες για διασταυρώσεις δρόμων.

Η ανοχή που δείχνουν οι αρμόδιοι απέναντι σε τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητη. Και εκεί που έπρεπε να επιβάλλουν πρόστιμα σε αυτούς που παρανομούν, κάνουν τα στραβά μάτια σαν να έχουν κάτι να κερδίσουν από όλο αυτό το καρακιτσαριό που κάθε καλοκαίρι κάνει την εμφάνισή του σε απίθανα και πιθανά σημεία. Το πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί στο κεντρικό πρόσωπο της αφίσας, που μπορεί να είναι κλαρινοπαίχτης ή ηθοποιός και ας πάει να βρει αυτός ποιος είναι ο υπεύθυνος που κόλλησε την αφίσα σε κεντρικό σημείο. Ακόμα ο δήμος μπορεί να κατεβάσει την όποια αφίσα αμέσως διαθέτοντας τους υπαλλήλους που έχει και να χρεώσει την επί πλέον εργασία του υπαλλήλου στον εικονιζόμενο στην αφίσα.

Η κατάσταση της αφισοκόλλησης έχει παραγίνει και στα χωριά που δεν έχουν τακτική επαφή με τον δήμο, στους δημόσιους δρόμους των οποίων με δυσκολία κινείται όχημα, λόγω της μηδενικής ορατότητας από τις αφίσες.

Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση πρέπει να εκλείψει και θα εκλείψει μόνο αν ο δήμος αποφασίσει να γίνει αυστηρός προς τους αφισοκολλητές, αλλά και τους διαφημιζόμενους μέσω της αφίσας. Άλλωστε ένδειξη πολιτισμού είναι η καθαριότητα των πινακίδων που δείχνουν την κατεύθυνση του κάθε χωριού, η καθαριότητα των φωτιστικών στύλων, η καθαριότητα των στάσεων των λεωφορείων.

Θα πρέπει επομένως ο κάθε δήμος να επιδείξει τον πολιτισμό που πρεσβεύει.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)