Κατά καιρούς συλλαμβάνονται κάποιοι Αλβανοί υπήκοοι άντε και κάποιοι ημεδαποί, να ξεριζώνουν αρωματικά φυτά.
Εκδίδεται αρμοδίως και μία ανακοίνωση για τη σύλληψη κάποιων οι οποίοι είχαν γεμίσει το αυτοκίνητό τους με «ξεκολομένα» αρωματικά φυτά και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της (τον οποίον φυσικά οι πολίτες δεν γνωρίζουν). Οι άνθρωποι αυτοί φυσικά και καταστρέφουν την φυσική χλωρίδα και την ύπαρξη αρωματικών φυτών, που τόσο χρήσιμα μας είναι.

Διαφεύγει όμως της προσοχής των υπευθύνων η αλόγιστη καταστροφή την οποία κάνουν οι ερασιτέχνες συλλέκτες αρωματικών φυτών, οι οποίοι με τη σειρά τους εξαφανίζουν κάθε ίχνος ζωής από αρωματικά φυτά, συλλέγοντάς και πουλώντας τα σε ματσάκια. Και δεν συλλέγουν λίγα αρωματικά φυτά με τον τρόπο που τα συνέλεγαν οι παλιότεροι, αλλά τα ξεριζώνουν με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η περιοχή της Ηπείρου συμπεριλαμβανομένου και του ορεινού όγκου του δήμου Ζηρού) να μείνει χωρίς αρωματικά φυτά (βέβαια όλοι αυτοί που συλλέγουν αρωματικά φυτά και τα πουλούν, επικαλούνται την οικονομική κρίση και την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος, χωρίς αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις αν είναι αλήθεια).

Ενδεχομένως θα πρέπει να γίνεται τακτικότερος έλεγχος σε αυτούς που πουλάνε αρωματικά φυτά και ακόμα να γίνει ενημέρωση ότι το ξερίζωμα των αρωματικών φυτών θα αφήσει ολόκληρες περιοχές και την Ήπειρο τελικά, χωρίς την ύπαρξή τους. Και να τους πει κάποιος ότι μαζί με τους λάθρα συλλέκτες των αρωματικών φυτών, είτε είναι Αλβανοί, είτε είναι ντόπιοι, κάνουν μεγάλο κακό. Και στο σύνολο των ανθρώπων και στον εαυτό τους. Αφού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν αρωματικά φυτά.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)