Είναι γεγονός ότι μαζί με τους δήμους όλης της χώρας και ο δήμος Ζηρού περνάει οικονομική κρίση (άλλωστε όλοι οι Έλληνες περνάνε οικονομική κρίση). Μαζί με τους δήμος περνάνε οικονομική κρίση και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι επιμένουν να οργανώνουν εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες με μεγάλη επιτυχία. Ένας από αυτούς του πολιτιστικούς συλλόγους είναι και ο σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής, ο μοναδικός σύλλογος που οργανώνει εκδηλώσεις, είτε αυτές είναι πολιτιστικού περιεχομένου, είτε είναι εκδρομές των μελών και φίλων του.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής, το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει καινούργιο διοικητικό συμβούλιο μετά από εκλογές και η πρόεδρός του Τζένη Κωστούση, είναι από τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει την «ανανέωση» του συλλόγου, στου οποίο το πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν ακόμα και στη Φιλιππιάδα. Άλλωστε όλοι οι Φιλιππιαδιώτες της Αθήνας, ομολογούν ότι η Τζένη Κωστούση επάξια κατέχει τη θέση της προέδρου, αφού μαζί με τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, έχουν οργανώσει πολλές εκδηλώσεις και προγραμματίζουν και άλλες για το εγγύς μέλλον.

Μάθαμε για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής σε πρόσφατη συνάντησή μας με την πρόεδρο Τζένη Κωστούση και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτη Κώνστα. Η επωδός και των δύο συνομιλητών μας ήταν τα οικονομικά του συλλόγου, τα οποία δεν είναι ανθηρά. Ως εκ τούτου, πέραν των συνδρομών των μελών του συλλόγου και τα πολύ λίγα χρήματα που μένουν στον Σύλλογο από τον ετήσιο χορό του, ο δήμος Ζηρού θεωρούμε ότι μπορεί να συμβάλλει οικονομικά στη στήριξή του. Δεν απαιτούνται άλλωστε πολλά χρήματα για την ευπρεπή λειτουργία του Συλλόγου. Και λέμε ότι ο δήμος μπορεί να βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο, αν αναλάβει πολύ μικρό μέρος των οικονομικών του υποχρεώσεων. Άλλωστε είναι ο μόνος πολιτιστικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στην Αθήνα στο όνομα της Φιλιππιάδας, με ιστορική παρουσία, αφού στη θέση του προέδρου και των διοικητικών συμβουλίων έχουν παρελάσει ονόματα τα οποία έχουν δώσει πολλά για τον γενέθλιο τόπο τους.

Χωρίς να σημαίνει ότι οι άλλοι σύλλογοι θα παραμεληθούν από τον δήμο (ο οποίος έχει γίνει τώρα μεγάλος και έχει πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους), ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής θα πρέπει να βοηθηθεί. Είναι κρίμα να μην υπάρχει από τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ένας σύλλογος με την ιστορία και με την προσφορά του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής.

 

 

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)