Το δρόμος της επιστροφής έχουν πάρει οι απόδημοι, και αποτέλεσμα αυτής είναι με το τέλος του καλοκαιριού τα χωριά να ερημώνουν και να ζουν στην συνηθισμένη τους εικόνα που είναι η ερήμωση, κυρίως από νέους ανθρώπους.

Το φετινό καλοκαίρι –κυρίως τον Αύγουστο μήνα- τα χωριά μας «έζησαν» καλές στιγμές, αφού οι πλατείες και τα καφενεία γέμισαν κόσμο, με αποκορύφωμα βεβαίως τα τοπικά πανηγύρια στα οποία όλοι οι χωριανοί, ξενιτεμένοι και ντόπιοι, γλέντησαν. Σημαντικό ρόλο στην «καλοπέραση» των απόδημων και των ντόπιων, έπαιξαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι δήμοι (ο δήμος Ζηρού είχε πρόγραμμα εκδηλώσεων για ολόκληρο το καλοκαίρι), αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών, οι οποίοι κάθε άλλο παρά έμειναν αμέτοχοι στην παρουσίαση διαφόρων εκδηλώσεων και κυρίως στα τοπικά πανηγύρια που είναι και το έθιμο των χωριών.
Στο νομό Πρέβεζας και στην περιοχή μας ειδικά, οργανώθηκαν πολλά τοπικά πανηγύρια, είτε ημερήσια είτε νυχτερινά, με τον κόσμο να διασκεδάζει υπό τους ήχους δημοτικών μουσικών οργάνων (ας μη κάνουμε αναφορά στα «ντιμπιντάι» τραγούδια που πολλοί επέλεγαν για τη διασκέδασή τους).

Μπορεί να υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά οι απόδημοι κυρίως και οι ντόπιοι δευτερευόντως κάτοικοι των χωριών, βρήκαν και φέτος την ευκαιρία να διασκεδάσουν, είτε στα πανηγύρια των χωριών τους, είτε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι δήμοι και οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)