Επίτιμος δημότης του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 212 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Μονής Σέλτσου στις Πηγές Άρτας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο λόγο του έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για την προάσπιση της δημοκρατίας και της Ελευθερίας τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «Το Έθνος μας, το Έθνος των Ελλήνων ή θα υπερασπισθεί, δίχως ίχνος συμβιβασμού, την Ελευθερία ή δεν πρόκειται ν’ αρθεί στο επιβαλλόμενο ύψος των περιστάσεων, τόσον ως κληρονόμος της αρχαίας παρακαταθήκης του όσο και ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας και ισότιμος Εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στη Μονή Σέλτσου ο Μητροπολίτης Αρταίων κ. Ιγνάτιος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, ενώ άγημα απέδωσε τιμές κατά την έλευσή του στον χώρο της θυσίας.

Ακολούθησαν δοξολογία στην ιστορική Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγώνα των Σουλιωτών και στη συνέχεια ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατευθύνθηκε στο βάραθρο του ολοκαυτώματος όπου απέδωσε τιμές ρίχνοντας ένα δάφνινο στεφάνι.

Στον χώρο της Μονής πραγματοποιήθηκε μουσικό δρώμενο με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στα απομεινάρια της ιστορικής γέφυρας του Κοράκου στον Αχελώο, η οποία ανατινάχτηκε κατά τον εμφύλιο το 1949, και για την οποία διαβεβαίωσε ότι θα στηθεί και πάλι τις δύο όχθες του Αχελώου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την θυσία των Σουλιωτών στην Μονή Σέλτσου στις Πηγές Άρτας

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)