● Αυτός ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, που είπε στους συμπολίτες του περίπου να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να μη αφήσουν τα παιδιά των μεταναστών να συνυπάρξουν στο ίδιο χώρο με τα Ελληνόπουλα, τι σόϊ είναι;

- Καλά εκλέχτηκε επικεφαλής «ανεξάρτητου» συνδυασμού με τη σημαία της ΝουΔου, αλλά να προτρέπει τους συμπολίτες του σε αυτοδικία, δεν είναι σωστό.

- Είναι γνωστό ότι πολλοί από τους γονείς των παιδιών του Ωραιοκάστρου που δεν θέλουν τα παιδιά τους να συνυπάρξουν με Σύρους πρόσφυγες, είναι παιδιά ή εγγόνια ανθρώπων που έζησαν στο πετσί τους τι θα πει προσφυγιά.

- Γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Και όταν εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν τους ήθελαν και τους σκυλόβριζαν.

- Όπως ακριβώς κάνουν τώρα οι σύγχρονοι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου.

● Εννιά είναι τα πρόσωπα που διεκδικούν την αρχηγία της κεντροαριστεράς, με ψηφοφορία που πρόκειται να γίνει σε ακαθόριστο χρόνο.

- Τη δημοσκόπηση προωθεί συγκεκριμένο πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Παπανδρέου τον νεότερο και τα ονόματα παρατίθενται με αλφαβητική σειρά.

- Μεταξύ των ονομάτων που μπορεί να γίνει ηγέτης της κεντροαριστεράς είναι και αυτό του Γιάννη Στουρνάρα.

- Ενώ παραλείπονται τα ονόματα των Βαγγέλη Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου και αυτό της Άννας Διμαντοπούλου.

- Εκτός και αν σκοπίμως έμειναν απ’ έξω τα ονόματα αυτά γιατί ήταν φαβορί.

● Έμαθα ότι και ένας ακόμα σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να μη συναναστρέφονται τα παιδιά τους με τα παιδάκια των προσφύγων, γιατί φοβούνται μη κολλήσουν καμιά αρρώστια.

- (Δεν έμαθα αν φοβούνται μη τα εξισλαμίσουν κιόλας).

- Και παρά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων, ακόμα και από το Υπουργείο Υγείας εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση, ότι τα προσφυγόπουλα έχουν κάνει πολύ περισσότερα εμβόλια από τα Ελληνόπουλα.

- Δεν ξέρω αν έγραψαν την ανακοίνωση οι γονείς και οι κηδεμόνες του εν λόγω σχολείου ή αν σκέφτονται να τη γράψουν.

- Το σημαντικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους γονείς και τους κηδεμόνες παρασύρονται από πολύ λίγους φωνασκούντες μέλη του συλλόγου, γνωστής κομματικής τοποθέτησης.

- Είναι δυνατόν μετά την καταδίκη της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο σύλλογος του δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, να υπάρξει σύλλογος που να εκδώσει παρόμοια ανακοίνωση με ρατσιστικό περιεχόμενο;

● Μέσα σ’ ένα μήνα θα τελειώσει τα Εξάρχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Kυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε σε συνέντευξή του στη Real News.

- Και μάλλον σωστά θα τα τελειώσει. Δεν μπορεί ο κάθε αναρχικός να διώχνει από την πλατείας Εξαρχείων τους εμπόρους ναρκωτικών.

- Πώς θα γίνουν μετά επενδύσεις στην Ελλάδα, αν δεν ξέρει ο κάθε επενδυτής ότι υπάρχει μια πλατεία που είναι γεμάτη από εμπόρους αυτού του είδους.

- Πώς θα ανοίξει η (φιλελεύθερη) αγορά αν δεν κυκλοφορούν ελεύθερα και παντού οι ακροδεξιοί και οι πρεζέμποροι.

● Δύο απανωτά λάθη διέπραξε η στήλη στην έκδοση της «Φωνής» της περασμένης εβδομάδας. Και το όνομα του συμπατριώτη μας (από το Κεράσωβο) δικηγόρου άλλαξε και τη δικηγορική ομάδα στην οποία ανήκει δεν πέτυχε.

- Το σημαντικότερο λάθος της στήλης είναι ότι άλλαξε το όνομα του συμπατριώτη δικηγόρου και γι’ αυτό αναγκάστηκε ο ίδιος να το διορθώσει.

- Δεν λέγεται, λοιπόν, Λάμπρος Γούμενος, αλλά Θωμάς Γούμενος. Και δεν είναι στη δικηγορική ομάδα του Μαρινάκη, αλλά του Καλογρίτσα.

- Για τη δικηγορική ομάδα που ανήκει ο φίλος συμπατριώτης δικηγόρος, δεν είναι και πολύ σοβαρό το λάθος.

- Καθ’ ότι τόσο ο Μαρινάκης όσο και ο Καλογρίτσας, επιχειρηματίες είναι όλο και ανταλλάσσουν απόψεις περί των επιχειρήσεών τους και μετά τον διαγωνισμό και για τις τηλεοπτικές άδειες.

- Επομένως, αν ο Θωμάς Τζουβέλης πει έναν καλό λόγο στον Μαρινάκη για τον συμπατριώτη δικηγόρο, είναι σίγουρο ότι η άποψή του θα μεταφερθεί στον Καλογρίτσα διά μέσου του Μαρινάκη.

- Και είναι σίγουρο, απ’ ότι μου διεμήνυσε η πηγή μου, ότι ο Θωμάς Τζουβέλης έχει ήδη πει καλά λόγια στον Μαρινάκη για τον συμπατριώτη δικηγόρο και ο τελευταίος είναι σίγουρο ότι θα τα διαβιβάσει στον Καλογρίτσα.

● Η δικαιοσύνη ελέγχει την εταιρεία της κυρίας Λίνα Νικολοπούλου, που είναι η γυναίκα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

- Στις χώρες της Ευρώπης η δικαιοσύνη αφήνεται απερίσπαστα να κάνει το έργο της. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα και θα πρέπει οι έλεγχοι να γίνονται επιλεκτικά.

- Και προ πάντως όχι σε γυναίκες υψηλόβαθμων στελεχών, οι οποίες θα πρέπει να είναι στο απυρόβλητο.

- Και βεβαίως οι υποστηρικτές του υψηλόβαθμου στελέχους του οποίου η σύζυγος ελέγχεται από τη δικαιοσύνη, μπορούν να ψελλίζουν περί πολιτικών διώξεων.

- Ακόμα μπορεί το υψηλόβαθμο στέλεχος μπορεί να απειλήσει ευθύτατα τη σταθερότητα ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

- Σας λέει κάτι αυτό με εκείνο που έγινε στη Σουηδία, όπου υπουργός (νομίζω) παραιτήθηκε γιατί τον συνέλαβε το όργανο της τάξης να έχει πιεί ένα ποτήρι κρασί παραπάνω;

- Φυσικά αυτά δεν ισχύουν στην Ελλάδα. Γιατί εδώ έχουμε μάθει να απειλούμε μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα μας.

- Ακόμα και αν έχει επέμβει και κάνει ελέγχους η δικαιοσύνη.

● Χαμός στη Νέα Δημοκρατία με τις υποψηφιότητες γίνεται και στην Πρέβεζα (καλά το ότι γίνεται χαμός και στην Ηγουμενίτσα, το ξέρουν και οι κότες).

- Στην Πρέβεζα, λοιπόν, ο νυν Βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, επιθυμεί διακαώς να είναι ξανά βουλευτής.

- Και θα ήταν αν δεν ερχόταν στην Πρέβεζα ο Σπύρος Κυριάκης, ο οποίος έχει προσωπικές σχέσεις με το Μητσοτακέϊκο και ο οποίος ήδη έχει πει στους συνεργάτες του –και όχι μόνο- ότι αυτόν θέλει να είναι βουλευτής ο πρόεδρος του κόμματος.

- Αυτά μαθαίνει ο Στέργιος Γιαννάκης και γίνεται …άλλος άνθρωπος. Βλέποντας δε να απομακρύνονται από το περιβάλλον του και μερικοί εκ των υποστηρικτών του, γίνεται διπλά …άλλος άνθρωπος.

- Να σημειώσουμε πάντως ότι δεν έχει χάσει τα ερείσματά του ο νυν βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, αλλά οι διαρροές υπάρχουν.

- Ο Σπύρος Κυριάκης ήταν ανάμεσα στους φίλους και τα στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που συνόδεψαν την Ντόρα Μπακογιάννη στις επισκέψεις της στη Βέροια και την Ημαθία.

- Και αυτό το έχει ως ατού ο φερόμενος με βεβαιότητα υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

● Ακούς εκεί ο Φίλης να βάλει συνδικαλιστές και δημόσιους λειτουργούς να εκφράζουν την άποψή τους για απολύσεις από ιδιωτικά σχολεία;

- Τι πράγματα είναι αυτά; Να μη μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης φροντιστηρίου να απολύει όποιους και όποτε θέλει; Ανήκουστα πράγματα αυτά που έχει εισάγει ο Φίλης.

- Και που θα πάνε κύριοι οι νόμοι της αγοράς; Μάλλον  Φίλης δεν ξέρει τι θεωρείται ελευθερία της αγοράς σύμφωνα με τη φιλελεύθερη ιδεολογία.

- Γι’ αυτό και πάει να κάνει την παιδεία μας και τη χώρα μας Βόρεια Κορέα, άντε Κούβα για να είμαστε ποιό ελαστικοί απέναντι στους σχολάρχες.

● Έκλεισε και ο Ελευθερουδάκης, το βιβλιοπωλείο που επί 100 και πλέον χρόνια τροφοδοτούσε τους Έλληνες με βιβλία.

- Βρε μπας και ο Ελευθερουδάκης είχε υποβάλλει αίτηση ένταξής περί πτωχεύσεως το νόμο 99 (τώρα νόμος 106) το 2014;

- Το ρωτάμε αυτό γιατί με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Κομουτσάκος –ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή- μας ήρθαν δάκρυα στα μάτια.

- Γιατί μάλλον θα ξεχάστηκε ότι το 2014 στην κυβέρνηση δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άλλοι έκαναν κουμάντο.

● Πολύ καλός ήταν ο Αντρέας Λοβέρδος στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και πρέπει να του δοθεί βραβείο ηθοποιίας.

- Στο ρόλο εκπροσώπου των δανειοδοτηθέντων επιδόθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην εξέταση της επιτροπής του Γιώργου Κουρή.

- Δεν ξέρω αν έμεινε πιά μόνος να ζητάει να ματαιωθεί ο προγραμματισμός της εξεταστικής επιτροπής να κληθούν ο Βαρδινογιάννης και ο Κυριακού, επειδή κατά τη γνώμη του η εξεταστική γίνεται «πασαρέλα».

- Α ρε Αντρέα. Το σύνδρομο της εξουσίας σε έχει καταλάβει και εσένα και δεν εννοείς ότι ο καιρός έχει γυρίσματα και δεν μπορεί να είσαι εσαεί υπουργός υγείας.

● Πραγματικά δεν μας είπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι θα κάνει με τους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια.

- Καταλάβαμε μοναχά ότι θα προκηρύξει νέον διαγωνισμό. Δεν μας είπε όμως αν θα επιστρέψει τα 246 εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν οι καναλάρχες που πήραν την άδεια.

- Και κάτι ακόμα. Γιατί βρε παιδί μου δεν προκήρυσσαν το διαγωνισμό και άφηναν ασύδοτο το τηλεοπτικό πεδίο επί 27 χρόνια που ήταν κυβερνήτες αυτής της χώρας;

- Και γιατί θα τον προκηρύξουν τώρα; Μήπως τώρα είναι που ωρίμασαν οι συνθήκες, τώρα που μια άλλη κυβέρνηση προκήρυξε τον διαγωνισμό;

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)