Θα κακοκαρδίσουμε πάλι τους δημοτικούς συμβούλους, πλειοψηφίας και μειοψηφίας και πιθανόν μέσα στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά με ό,τι γράφουμε. Θα πούμε όμως ότι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι απέχουν πολύ από τα καθήκοντα που τους ανέθεσαν οι πολίτες. Και ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα είναι να ενημερώνονται για τα προβλήματα του δήμου. Διαπιστώθηκε όμως ότι δεν ενημερώνονται για όλα τα προβλήματα. Για παράδειγμα, φαίνεται ότι ι περισσότεροι δεν διαβάζουν τις ανατιθέμενες μελέτες και τις προσπερνάνε έτσι. Και φάνηκε αυτό στο σύνολο σχεδόν των μελετών που έχει αναθέσει μέχρι τώρα ο δήμος και οι οποίες βρίθουν από προχειρότητες, όπως είναι η μελέτη που αφορά στην «ανάδειξη του αστικού χαρακτήρα της Φιλιππιάδας». Μια περισσότερο προσεκτική ανάγνωση των μελετών, δεν θα έβλαπτε τους δημοτικούς συμβούλους. Και θα ωφελούσε κατά πολύ τον δήμο και το σύνολο των πολιτών του δήμου Ζηρού.

 

● Με το εξώφυλλο να κοσμείται από το τιμητικό δίπλωμα που απονεμήθηκε στο περιοδικό στην πνευματική εκδήλωση στο Θεσπρωτικό με θέμα «Λακκιώτες Πνευματικοί Δημιουργοί», αλλά και με την ανοιχτή επιστολή του προέδρου και εκδότη του περιοδικού Βασίλη Κωνσταντινίδη, κυκλοφόρησε το περιοδικό «Λελοβίτικος Νόστος» , που είναι μία έκδοση των Λελοβιτών που ζουν στην Πρέβεζα, αγκαλιάζει όμως τους Λελοβίτες όπου γης. Τα περισσότερα περιεχόμενα του περιοδικού αγγίζουν το σήμερα, χωρίς να παραλείπονται κείμενα που παραπέμπουν στο παρελθόν και ξυπνάνε αναμνήσεις. Συγκινητική πάντως είναι η ανοιχτή επιτολή του προέδρου του συλλόγου, ο οποίος λέει ότι πιθανότατα το καινούργιο τεύχος του περιοδικού να είναι το τελευταίο, αφού αδυνατεί οικονομικά να εκδοθεί και ταυτόχρονα καλεί τους Λελοβίτες να παραστούν στη συνάντηση αγάπης που θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Διώνη» στην Πρέβεζα, όπου οι παριστάμενοι θα συζητήσουν για την παραπέρα πορεία του συλλόγου και του περιοδικού.

 

● Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου τελέστηκε 40ήμερο μνημόσυνο της συζύγου του καλού φίλου της «Φωνής» Γιάννη Γκούγια Κατερίνας. Στον καλό –και προσωπικό- φίλο Γιάννη, τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε να είναι ο ίδιος καλά και να χαρεί πολλά-πολλά δισέγγονα. Στα παιδιά του δε εκτός από τα θερμά συλλυπητήρια, να ζήσουν για να θυμούνται την καλή μητέρα τους.

 

● Το περιστατικό είχε γίνει πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης τα οποία ασχολήθηκαν με τους τυφλούς της Χίου και είχαν στηλιτεύσει την όλη υπόθεση με το σκεπτικό ότι τέτοια φαινόμενα επηρεάζουν τη κοινωνική συνοχή και την σοβαρότητα της χώρας. Είχε ειπωθεί μάλιστα και το αμίμητο ότι στη Χίο υπάρχουν πολλοί τυφλοί και πρέπει να τους δοθεί ειδικό βοήθημα.  Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να καθίσουν στο σκαμνί οι υποτιθέμενοι τυφλοί και ο καθένας να προβάλει τα δικά του επιχειρήματα για το πώς έφτασε στο σημείο να πάρει χαρτί ότι είναι τυφλός. Δεν είναι γιατί δικαιώθηκε η άποψη που και η εφημερίδα μας κατά καιρούς έχει εκφράσει, ότι δηλαδή όλοι αυτοί που έκλεψαν το κράτος δεν το έκαναν μόνοι τους, ότι για το ταγκό χρειάζονται δύο άτομα, αλλά γιατί η γιατρός που έδινε τα χαρτιά που βεβαίωναν την τυφλότητα των πολιτών της Χίου, μάλλον την «έβαλε καθαρά». Γιατί ποινή με αναστολή είναι ποινή χάδι, αν σκεφτεί κανείς ότι κάπως έτσι η χώρα μας χρεοκόπησε. Δεν ξέρουμε και ούτε που θέλουμε να μάθουμε το σκεπτικό των δικαστών , οι οποίοι επέβαλλαν τις ποινές που επέβαλλαν, υπακούοντας στη λογική που επιτάσσει η δικαστική τους συνείδηση. Όμως θα πρέπει ή θα έπρεπε, η ποινή να συμπεριλαμβάνει και την επιστροφή των χρημάτων που επί τόσα χρόνια πήραν οι «τυφλοί» της Χίου, με τη βεβαίωση της κρατικής οφθαλμιάτρου ότι είναι τυφλοί. Αλλιώς η όποια τιμωρία τους δεν έχει νόημα.

 

● Υπάρχει και το κίνητρο για τις συστηματικές επιθέσεις που δέχεται ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Εκτός από την πληροφορίας που είδε το φως της δημοσιότητας ότι πρώην Υπουργός Υγείας έχει μπει στο στόχαστρο των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε ιστορίες για μεγάλες υπερτιμολογήσεις σε είδη και ιατρικές εξετάσεις (μέχρι και 650% υπερτιμολογήσεις λέγεται ότι έκανε ο αθεόφοβος), νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλο ανώτατο πολιτικό στέλεχος στο χώρο της υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων, οδηγείται προς διερεύνηση. Φαίνεται ότι στο χώρο της υγείας ήταν πολλά τα λεφτά και γι’ αυτό γινόταν το πάρτι. Με τα λεφτά βεβαίως των φορολογουμένων. Είναι κι αυτός ένα λόγος που οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάντια.

 

● Είμαι βέβαιος ότι αυτοί που γράφουν ότι τοποθετούνται μεταλλικοί οικίσκοι στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα (στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη), μάλλον δεν έχουν επισκεφθεί το εν λόγω κάμπ των φιλοξενουμένων προσφύγων. Για τα λόγο αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν ότι δεν τοποθετούνται οικίσκοι ούτε είναι μεταλλικοί. Οι οικίσκοι δεν έχουν έρθει ακόμα στον χώρο φιλοξενίας και αναμένεται να έρθουν τον Οκτώβριο μήνα. Κατά τα άλλα στο κέντρο φιλοξενίας με βάση τα επίσημα στοιχεία διαμένουν 421 άτομα (ο αριθμός τους αυξομειώνεται, ανάλογα με το ποιοί έρχονται και ποιοί φεύγουν, αλλά είναι πάντως λίγοι), ενώ η χωρητικότητα του κέντρου είναι για 700 άτομα. Γίνονται πάντως εργασίες υποδομής για την όσο το δυνατόν καλύτερη παραμονή των ανθρώπων που φιλοξενούνται εκεί.

 

● Δεν θα υπεισέλθουμε στην αντιπαράθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τους κυνηγούς, οι οποίοι ζητούν επιμόνως να επιτραπεί το κυνήγι στον Αμβρακικό Κόλπο, ενώ το Υπουργείο κωλυσιεργεί να εκδώσει την απόφασή του, ούτε θα συμφωνήσουμε με τους κυνηγούς ότι ο Αμβρακικός προστατεύτηκε τα τελευταία χρόνια επειδή είχε επιτραπεί το κυνήγι. Είναι γνωστό ότι ο Αμβρακικός αποτελεί τον κατ’ εξοχήν χω ρο όπου όλοι οι κυνηγοί επιθυμούν να κυνηγήσουν. Τόσο γιατί έχει πολλά θηράματα, όσο και γιατί έχει ευρύ ορίζοντα και μπορούν οι κυνηγοί να κυνηγήσουν όσο θέλουν και αντέχει η ψυχή τους. Και εξ αυτού θέλουμε να ρωτήσουμε τους αρμόδιους, είτε αυτοί είναι του Υπουργείου, είτε της Ομοσπονδίας κυνηγών. Πώς είναι δυνατόν να έχουν κυνήγι όλο το χρόνο οι ταβέρνες τόσο αυτές που γειτνιάζουν με τον Αμβρακικό όσο και μερικές των Αθηνών και του εξωτερικού ακόμα. Γιατί δεν έχει παραπεμφθεί ένας –έστω ένας- μαγαζάτορας που διαθέτει κυνήγι σε περιόδους που αυτό απαγορεύεται. Τι σόι προστασία του Αμβρακικού είναι αυτή, που οι παντοειδής λαθροθήρες δεν αφήνουν τίποτε όρθιο και κυνηγάνε ότι πετάει και ότι κολυμπάει; Είμαστε βέβαιοι ότι το Υπουργείο θα λάβει σοβαρά υπόψιν όλα αυτά. Και επίσης είμαστε σίγουρου ότι σύντομα θα εκδώσει την εγκύκλιο που είτε θα απαγορεύει το κυνήγι στη συγκεκριμένη περιοχή, είτε θα το επιτρέπει. Πάντως αυτό πρέπει να γίνει σύντομα και σύντομα θα αποφασίσει οριστικά για το θέμα. Όσο γι εκείνους που αναφερόμενοι στους οικολόγους, τους ονομάζουν οικολογούντες, ας ρίξουν μια ματιά σε κάποια από τις γειτονικές μας χώρες για να μάθουν πως προστατεύεται η πανίδα.

 

● Επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει επί τέλους να μπει μία τάξη στους καταυλισμούς των προσφύγων. Οι πολλές ΜΚΟ που εμπλέκονται, μπορεί να θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στα κέντρα υποδοχής και στους ίδιους τους πρόσφυγες, όμως δημιουργείται ένα αλαλούμ και δύσκολα μπορούν να ξεχωριστούν οι αρμοδιότητες. Κάποιος θα πρέπει να είναι αρμόδιος και από αυτόν να απορρέουν όλες οι αρμοδιότητες, αλλά και από αυτόν το υπουργείο θα μπορεί να ζητήσει ευθύνες.

«F»

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)