Προβληματισμένοι είναι οι κάτοικοι του συνοικισμού Ηλιοβούνια και αναρωτιούνται αν ποτέ οι κάδοι απορριμμάτων αδειάζουν. Γιατί έχουν πρόβλημα με τα σκουπίδια τα οποία έχουν γεμίσει τους κάδους και τα αδέσποτα σκυλιά –κυρίως- και οι γάτες κάνουν πάρτι κάθε βράδυ. Δεν αντιλέγουμε ότι ο δήμος είναι μεγάλος και ότι δεν μπορεί να σκουπίδια να αδειάζονται κάθε μέρα. Πλην όμως θα πρέπει να μπει ένα πρόγραμμα για τους οικισμούς και τα χωριά του δήμου, με βάση το οποίο το αυτοκίνητο των σκουπιδιών θα περνάει να μαζεύει τα σκουπίδια. Έτσι και οι κάτοικοι θα ξέρουν κάθε πότε περνάει το αυτοκίνητο και θα παίρνουν τα προσήκοντα μέτρα, είτε πηγαίνοντας τα σκουπίδια δυό-τρεις μέρες πριν στους κάδους απορριμμάτων, είτε θα βρίσκουν άλλους τρόπους μεταφοράς των σκουπιδιών σε κάδους που αδειάζουν πιο τακτικά.

Η κατάσταση πάντως στον οικισμό των Ηλιοβουνίων έχει γίνει ανυπόφορη για τους κατοίκους του. Στο μεταξύ παράπονα για την ίδια υπόθεση κάνουν και οι κάτοικοι πολλών χωριών, οι οποίοι λένε ότι οι κάδοι απορριμμάτων αδειάζουν το πολύ μια φορά το μήνα, καθιστώντας την καθημερινότητά τους αβίωτη. Εξ ου και πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να ρίχνουν τα οικιακά σκουπίδια σε χαράδρες, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες χωματερές, παρά να περιμένουν πότε ο δήμος θα αποφασίσει να αδειάσει τους κάδους.

Δεν ξέρουμε αν τα παράπονα έχουν φτάσει στα αυτιά του δημάρχου. Πάντως είναι γεγονός ότι σε πολλά χωριά το απορριμματοφόρο αυτοκίνητο δεν πηγαίνει με βάση κάποιο πρόγραμμα μετακίνησης, αλλά ακαθόριστα και πολύ αραιά. Μπορεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον συνοικισμό Ηλιοβουνίων, να αποτελέσει την απαρχή τακτοποίησης του πολύ κακού -ακόμα και για την υγεία των κατοίκων- θέματος.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)