● Ευτυχώς που η Φιλιππιάδας έγινε πανελληνίως γνωστή. Όχι φυσικά για τα όμορφα τοπία της, αλλά για την ρατσιστική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου.

- Σιγά μη γίνονταν γνωστή για τη λίμνη Ζηρού. Σιγά μη γίνονταν γνωστή για το Κοκκινόπηλο, ή για το Ρωμαϊκό υδραγωγείο.

- Σιγά μη γίνονταν γνωστή για τον ορεινό της όγκο, το Ανώγειο παραδείγματος χάριν ή την Κρανιά.

- Σιγά μη γίνονταν γνωστή για τον κάμπο της και τα ποτάμια της. Σιγά μη γίνονταν γνωστή για τους ιερούς ναούς που επί αιώνες στέκονται όρθιοι.

- Σιγά μη γίνονταν γνωστή για όλα αυτά. Έγινε γνωστή γιατί μερικοί από τους κατοίκους της δεν θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα στο κτίριο του σχολείου που θα πηγαίνουν το απόγευμα τα μιάσματα που είναι τα προσφυγόπουλα.

- Γι’ αυτό έγινε γνωστή στο πανελλήνιο η Φιλιππιάδα. Γιατί μερικοί βγάζουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές.

- Τέτοια διαφήμιση μας ανήκει, όσο οι πολλοί δεν αντιστέκονται σ’ αυτούς που θέλουν την πόλη να ανήκει σε λίγους.

Τι ήταν πάλι αυτό. Συνέλαβαν δύο δημοσιογράφους στην Αμερική, γιατί, λέει, παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, για να καταγράψουν την καλή ζωή που θα έκανε στην Αμερική.

- Να ήταν τάχα βαλτοί δεν το πιστεύω. Απλά οι άνθρωποι έκαναν το ρεπορτάζ τους και είχαν μεταμφιεστεί να μη τους πάρουν χαμπάρι τίποτε άλλοι και τους «κλέψουν το ψωμί από τα χέρια».

- Ούτε πιστεύω ότι ήταν βαλτοί από τα κανάλια στα οποία είναι ανταποκριτές και ότι η μεταμφίεσή τους σχετίζεται με τις τηλεοπτικές άδειες.

- Το σημαντικό είναι ότι καταβαραθρώθηκε για μια φορά ακόμα η δημοσιογραφία, που τόσο ψηλά την έχουν κρατήσει τόσοι και τόσες δημοσιογράφοι και αναλυτές ολκής.

● Από τα πολλά και καλά που είπε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είναι και το ότι μπορούν να μειωθούν οι δαπάνες του δημοσίου χωρίς απολύσεις στο δημόσιο. Που σημαίνει ότι όταν ήταν υπουργός τις απολύσεις τις έκανε από ευχαρίστηση.

- Όταν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. θα πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή, είπε περίπου ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

- Και τον πιστέψαμε. Αφού μέχρι στιγμής έχει συμπαρασταθεί στον Παπασταύρου, στη Ζήμενς, τον Ψυχάρη, τον Αλαφούζο και τόσους άλλους που υπέστησαν τα πάνδεινα από την κυβέρνηση της «Βόρειας Κορέας».

Α, μπα. Η Νέα Δημοκρατία να έχει μετατραπεί σε γραφείο τύπου των καναλαρχών δεν το πιστεύω. Ούτε πιστεύω ότι οι μηνύσεις που υποβάλλουν βουλευτές της το κάνουν για να επηρεάσουν το Συμβούλιο της Επικρατείας να βγάλει το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό.

- Οι πολλές μηνύσεις που υποβλήθηκαν είναι γιατί η Ν.Δ. είναι εραστής της νομιμότητας. Γι’ αυτό και δεν επεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Είναι πέρα και πάνω από τέτοιου είδους επεμβάσεις.

- Πάντως οι μηνύσεις δίνουν και παίρνουν. Και δεν είναι μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υποβάλλουν μηνύσεις. Είναι και οι ίδιοι οι καναλάρχες.

- Οι χαμένοι της δημοπρασίας μηνύουν τους νικητές, κάποιοι μηνύουν και τους ηττημένους. Όλοι μαζί μηνύουν τα μέλη της επιτροπής που είχε την ευθύνη για το διαγωνισμό, αλλά και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.

- Να πούμε ότι ζούμε στον καιρό των μηνύσεων; Το τροπάρι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το ΣτΕ να βγάλει την απόφασή του.

● Δεν ξέρω πως αυτορυθμίζεται η αγορά όπως λένε οι οπαδοί της αυτορρύθμισης (και έχουμε τέτοιους πολλούς), ξέρω όμως ότι δεν αυτορυθμίζεται όταν δεν κόβουν αποδείξεις οι περισσότεροι.

- Οι επαγγελματίες της «βαλίτσας» όπως ονομάζονται εκείνοι οι οποίοι «προσφέρουν τις υπηρεσίες τους» στα σπίτια με μια βαλίτσα στο χέρι, σίγουρα δεν είναι αυτοί που αυτορυθμίζουν την αγορά.

- Καθ’ ότι είτε πρόκειται για κομμώτριες που χτενίζουν τις γυναίκες στα σπίτια, είτε πρόκειται για αισθητικούς, είτε πρόκειται για φροντιστήρια, είτε πρόκειται για ηλεκτρολόγους, μπογιατζήδες, καφεπώλες και δεν ξέρω τι άλλο, δεν πληρώνουν δεκάρα στα ασφαλιστικά ταμεία.

- Είτε γιατί δεν βγαίνουν, είτε γιατί θέλουν να κερδίσουν περισσότερα, είναι πολλοί εκείνοι που κάνουν δουλειές χωρίς να πληρώνουν ούτε ασφάλεια, ούτε φόρους.

- Φυσικά την κύρια ευθύνη της πάταξης αυτής της κατάστασης έχει η κυβέρνηση. Πλην όμως δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η κοινωνία, όλοι οι άνθρωποι που την απαρτίζουν δηλαδή.

- Γιατί το να αγοράζουμε ένα είδος σε μικρότερη τιμή αλλά χωρίς απόδειξη, το να είναι διαφορετικές οι τιμές στο γιατρό παραδείγματος χάριν με απόδειξη και διαφορετικές (πιο φτηνές εννοείται) χωρίς απόδειξη, σημαίνει ότι συμμετέχουμε στο παιχνίδι της αισχροκέρδειας.

- Για να μη πούμε ότι δίνουμε το δικαίωμα στους επιτήδειους αυτούς να κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα, αφού ούτε ασφάλεια πληρώνουν, ούτε εφορία.

- Οι πολιτικοί μπορεί να έχουν ογδόντα τοις εκατό άδικο. Το είκοσι τοις εκατό όμως το έχουμε εμείς.

● Και τι δεν είπε στην επιτροπή που εξετάζει τα θαλασσοδάνεια των μέσων ενημέρωσης ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν εξετάζονταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

- Μιλούσε επί πολύν ώρα σαν να μιλούσε στη βουλή –που δεν τον ακούει κανένας- χωρίς ωστόσο να υποβάλει ερώτηση στον εξεταζόμενο.

- Τόσο πολύ που ανάγκασε πολλούς από τους βουλευτές να τον ρωτήσουν αν θα κάνει επί τέλους ερώτηση στον εξεταζόμενο.

● Με τι κάθονται και ασχολούνται μερικοί. Δεν είχε δουλειά να κάνει φαίνεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας και παρακολουθούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν.

- Και επειδή δεν έβρισκε τίποτε άλλο να κριτικάρει, έβαλε φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο μπροστά σε δύο τούρκικες σημαίες.

- Και σημείωνε ότι ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός τότε της χώρας είχε επισκεφθεί τον Ερντογάν και στη συζήτησή τους ήταν αναρτημένη και η Ελληνική σημαία.

- Και φυσικά ο Κικίλιας δεν ήξερε ο Χριστιανός ότι και η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε παρακαθίσει σε συζήτηση με τον Ερντογάν και ήταν αναρτημένες δύο τούρκικες σημαίες και άρα η Μέρκελ είναι εθνική μειοδότρια όπως είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός.

- Για να ξέρετε πάντως εσείς που διαβάζετε αυτή τη στήλη, ότι το πρωτόκολλο λέει ότι όταν παρακάθονται σε συζήτηση δύο πρωθυπουργοί τότε μόνο αναρτώνται οι σημαίες των δύο χωρών.

-  Σε συνάντηση όμως προέδρου με πρωθυπουργό, τοποθετούνται δύο σημαίες της χώρας προέλευσης του προέδρου.

● Οφειλόμενη απάντηση στον δήμαρχο Ζηρού. Στην απάντησή του για σχόλια της «Φωνής» στην προηγούμενη έκδοση, ισχυρίστηκε ότι η κυρία στην Ορεστιάδα στην οποία ανέθεσε την εκπόνηση μελέτης, είναι από την περιοχή μας, άρα είναι συμπατριώτισσα.

- Με αυτή τη λογική, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι ο δήμαρχος μπορεί να αναθέσει μελέτες σε μελετητικό γραφείο της Γερμανίας παραδείγματος χάριν, αρκεί ο μελετητής του εκεί γραφείου να είναι από την περιοχή μας.

- Και τέτοια μελετητικά γραφεία, τα οποία έχουν συμπατριώτες μελετητές, δηλαδή άνθρωποι των οποίων η καταγωγή είναι από χωριά του δήμου Ζηρού, έχουμε και στη Γερμανία και στην Κρήτη και στην Αμερική και σε πολλά ακόμα μέρη της γης.

- Δε μένει παρά τους αναθέσει ο δήμος να κάνουν καμιά μελέτη.

● Επί μισή ώρα οι καμπάνες στο Αίγιο θα χτυπάνε πένθιμα. Αυτό αποφάσισε ο εκεί Μητροπολίτης Αμβρόσιος, γιατί ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης θέλει να μη διδάσκονται τα θρησκευτικά, όπως διδάσκονταν μέχρι τώρα στα σχολεία.

- Καλά κάνει ο Αμβρόσιος. Δεν μπορεί ένας υπουργός παιδείας να μην είναι Χρστινός Ορθόδοξος όπως τον θέλει ο Αμβρόσιος.

- Και αν δεν είναι τέτοιος, χτυπάνε οι καμπάνες προκειμένου να διαμαρτυρηθεί η εκκλησία και ο λαός,, μέχρι ή να πέσει η κυβέρνηση, ή να αλλάξει ο Υπουργός.

- Του οποίου φυσικά η εικόνα θα πρέπει να ταυτίζεται με την εικόνα που έχει σχηματίσει ο κ. Αμβρόσιος.

- Και θα έλεγα λίγο είναι το πένθιμο χτύπημα της καμπάνας. Ενός τέτοιου Υπουργού παιδείας αφορισμός -για να μη πω λιθοβολισμός- του χρειάζεται.

- Άλλη μια φορά το έχει ξανακάνει να χτυπάει τις καμπάνες ο κ. Αμβρόσιος. Όταν είχε ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

● Πεντακόσιοι άνθρωποι θα επισκέπτονται το σπίτι του Μπακογιάννη, που ως γνωστόν δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη, γι’ αυτό και ο γιός του που είναι περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, ενέταξε τη μετατροπή του σπιτιού που έζησε ο πατέρας του σε «κέντρο σύγχρονης δημοκρατικής ιστορίας».

- Κα για να μετατραπεί το σπίτι του Παύλου Μπακογιάννη σε ένα τέτοιο κέντρο, θα πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ακριβώς αυτό έκανε και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος.

- Ενέταξε τη μετατροπή του σπιτιού στο ΕΣΠΑ 2014-2020 αντί του ποσού των 647.746,75 ευρώ.

- Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο ΕΣΠΑ, ο συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης για τη Στερεά Ελλάδα, φτάνει στα 190.052.442 ευρώ.

-  Για το υπόλοιπο ποσό που θα απαιτηθεί, ο Κώστας Μπακογιάνης θα απευθυνθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που τόσο πολύ εκθειάζει ο Κυριάκος που είναι και θείος του.

● Όλη η αφρόκρεμα της διανόησης συνάχτηκε και συζήτησε επί παντός επιστητού. Μεταξύ των άλλων διανοουμένων ήταν ο Μπογδάνος, ο Τατσιόπουλος, ο Χειμωνάς και μερικοί άλλοι, που αποτελούν την αφρόκρεμα. Α, έβγαλαν και φωτογραφία για να μη τους ξεχάσουμε.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)