Πότε σε βολεύει έλα να χορέψουμε!!! Με την Αδελφότητα Ανωγειατών “Ο Παπαγιώτης”. Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρες 9 μέχρι 11 ξεκινάνε τα μαθήματα παραδοσιακού χορού για τους μεγάλους με τον χοροδιδάσκαλο Νικόλαο Λιόντο.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες 5 έως 7 μ.μ. τα τμήματα αρχαρίων. (περσινά και νέες εγγραφές) και 7 – 8 μ.μ. το περσινό τμήμα της Παρασκευής των (6-7), με δασκάλα τη Χαρού – Μίγδου Μαριάνθη.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 5 – 6 το περσινό τμήμα (των 7-8 ). 6 -7 το περσινό τμήμα της Παρασκευής (των 7 -8). 7 – 8 το τμήμα παραστάσεων 8 – 9 το περσινό τμήμα (των 6 – 7 ). Χοροδιδάσκαλος Λιόντος Νικόλαος

 

● Στα Άνω Λιόσια χτύπησε η καρδιά της Ηπείρου. Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, αλλά και όλο τη Ηπειρώτικο στοιχείο της περιοχής και όχι μόνο, έζησε τη μαγευτική εικόνα που δημιούργησε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, σε μια εκδήλωση που η αναβολή της λόγων καιρικών συνθηκών την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 στην πλατεία των Άνω Λιοσίων. Τους εκατοντάδες παρευρεθέντες καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Ρούσσας, ενώ όλοι οι ομιλητές μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την εκδήλωση, τόνισαν ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί. Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που είχε σεβαστή εκπροσώπηση, χαιρέτησε ο αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής. Παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι τω συλλόγων Ηπειρωτών Μουργκάνας, Αχαρνών, Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου, Καλλιθέας, Ζεφυρίου, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και εκπρόσωποι πολλών Ηπειρωτικών αδελφοτήτων.

 

● Τιμάται ο Παργινός Άλκης Αλκαίος από πρόσωπα της μουσικής που συνδέθηκαν μαζί του. Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Χρήστος Θηβαίος, και ο Μπάμπης Στόκας, θα τραγουδήσουν τα τραγούδια του ποιητή Άλκη Αλκαίου σε μια εκδήλωση τιμής που γίνεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 9 το βράδυ. Εκτός από τα τραγούδια που μελοποιήθηκαν και τραγουδήθηκαν από τους προαναφερόμενους, θα ακουστούν τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, του Μάριου Τόκα και του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Σπουδαίοι μουσικοί με επικεφαλής τον Θύμιο Παπαδόπουλο, θα συνοδεύουν τους καλλιτέχνες στα τραγούδια τους. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15, 20, 30, 40, 50 και 55 ευρώ.

 

Ξεκίνημα της νέας χορευτικής χρονιάς με ηπειρώτικο γλέντι από την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών. Στα γραφεία της στην οδό Αχαρνέων Ιππέων και Μελπομένου στο Β΄ εμπορικό κέντρο στον Προφήτη Ηλία Αχαρνών, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών θα κάνει το ξεκίνημα της νέας χορευτικής χρονιάς το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα  το βράδυ, με την παραδοσιακή ζυγιά του ηπειρώτη κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου. Θα τον συνοδεύουν ο Μιχάλης Ζάμπας στο τραγούδι και στο λαούτο, ο Παναγιώτης Ξυδέας στο βιολί και ο Σάκης Κάκος στο ντέφι. Η ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών θα κάνει τα πάντα να περάσουν όλοι μια ευχάριστη βραδιά παράδοσης γεμάτη εκπλήξεις.

 

● ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ Το Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας στις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα: «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» με πρωινά και απογευματινά τμήματα. Τα μαθήματα θα είναι για 3 φορές την εβδομάδα με τιμή συμμετοχής 10 ευρώ το μήνα. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μήνες.

Εγγραφές καθημερινά στο Π.Α.Κ.Π.ΠΟ, στο παλιό Δημαρχείο 1ος όροφος, στην οδό Ελευθερίας 7 και στα τηλέφωνα: 2665360018, 2665360019.

 

● Ξεκινάει τα μαθήματα παραδοσιακών χορών η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης. Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Γιώργος Κωτσαντής και το διοικητικό συμβούλιο της αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης κάνει γνωστό ότι ξεκινάνε τα μαθήματα παραδοσιακών χορών. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το βράδυ, οι ενήλικες με δάσκαλο τον Σπύρο Παπαγιώτη, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα τα παιδιά με δασκάλα τη Στεύη Τσούτση και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ, οι ενήλικες με δάσκαλο τον Νίκο Ζέκη.

 

● Γλεντάνε Ηπειρώτικα στη Στοκχόλμη. Το διοικητικό συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Στοκχόλμης διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7.30 το βράδυ στο Restaurang piazza blu Hallonbergsplan 5-7 και καλούν όλους τους Ηπειρώτες «να ταξιδέψουμε όλοι παρέα στον τόπο μας, να επιστρέψουμε έστω για λίγες ώρες στις ρίζες μας» και να περάσουν μια όμορφη βραδιά. Οι Ηπειρώτες της Στοκχόλμης θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τον κλαρινίστα Κώστα Βέρδη που θα τον συνοδεύει ο Νίκος Δασκάλου και η παρουσία τους εγγυάται κέφι και διασκέδαση. Προπωλούνται εισιτήρια.

 

● Μέχρι τις πρωινές ώρες γλέντησαν οι Ηπειρώτες Χαϊδαρίου. Εκατοντάδες Ηπειρώτες παραβρέθηκαν στο παραδοσιακό Ηπειρώτικο πανηγύρι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου το Σάββατο το βράδυ 17 Σεπτεμβρίου 2016 στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες και η κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου έπαιξα παραδοσιακούς σκοπούς. Η πολυμελής εκπροσώπηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, είχε επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνή, ενώ παρευρέθησαν και εκπρόσωποι πολλών συλλόγων και αδελφοτήτων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)