● Σκότωσαν παπιά στον Αμβρακικό περισσότερα από τα επιτρεπόμενα. Μεγαλύτερο αριθμό από τον ανώτατο επιτρεπόμενο για κάθε κυνηγό, αλλά και μια πάπια μη θηρεύσιμου και απαγορευμένου είδους,βρέθηκαν να έχουν χτυπήσει δύο κυνηγού, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την Κυριακή το πρωί από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ στον Αμβρακικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε ΚΟΗ.
Στο πλαίσιο των καθημερινών περιπολιών στον Αμβρακικό κόλπο, κλιμάκιο θηροφυλάκων, που κινούνταν με βάρκα, εντόπισε δύο άτομα να κινούνται επίσης με βάρκα, προς μία από τις επιτρεπόμενες ζώνες.
Κατά την παρουσία των θηροφυλάκων στην περιοχή ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί από την πλευρά που βρισκόταν τα δύο άτομα.
Το μεσημέρι και αφού οι θηροφύλακες παρέμειναν στο σημείο, για έλεγχο, διαπιστώθηκε, ότι οι τα δύο άτομα είχαν θηρεύσει μεγαλύτερο αριθμό θηρεύσιμων ειδών (παπιά) και συγκεκριμένα 38, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 12 για κάθε άτομο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε, ότι είχαν θηρεύσει και μία βαλτόπαπια, είδος προστατευόμενο, η θήρευση του οποίου απαγορεύεται.
Οι θηροφύλακες κατάσχεσαν τα επιπλέον παπιά άνω του ορίου (συνολικά 14) και τη βαλτόπαπια. Ακόμη, κατάσχεσαν δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν νόμιμα και τις άδειες θήρας.
Σε βάρος τους υποβλήθηκε μήνυση για τον επιπλέον αριθμό των θηραμάτων που είχαν θηρεύσει και για το ένα άτομο του απαγορευμένου είδους, που επίσης είχαν θηρεύσει.

● Προσποιούνταν τους τελωνιακούς ή τους αστυνομικούς και διέπρατταν απάτες. Οχτώ συνολικά απάτες και δύο περιπτώσεις απόπειρας απάτης διέπραξε τριμελής τουλάχιστον ομάδα ημεδαπών μέλος της οποίας συνελήφθη από την ασφάλεια Ηγουμενίτσας. Ο συλληφθείς 25 ετών μαζί με τους άλλους δύο ημεδαπούς 35 ετών της ομάδας κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη απάτης σε βάρος καταστηματαρχών της Ηγουμενίτσας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 24.000 ευρώ. Οι δράστες προσέγγιζαν αρχικά τηλεφωνικά ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και δηλώνοντας ψευδώς ότι ήταν τελωνειακοί υπάλληλοι ή αστυνομικοί έλεγαν ότι μπορούν να τους προμηθεύσουν φτηνά εμπορεύματα επειδή αυτά ήταν κατασχεμένα και ότι τάχα είχαν εκποιηθεί σε πολύ χαμηλές τιμές. Σημεία συνάντησης καθόριζαν κοντά σε τελωνεία και εκεί αποσπούσαν χρήματα από τους καταστηματάρχες, χωρίς παράλληλα να τους παραδώσουν τα προϊόντα. Μετά από αστυνομική διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι από τον Απρίλιο του 2016 διέπραξαν συνολικά δύο περιπτώσεις απάτης στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, όπου απέσπασαν 3.500 ευρώ, τέσσερις περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη με λεία 17.700 ευρώ και δύο περιπτώσεις στον Πειραιά όπου απέσπασαν 3.250 ευρώ. Ο 25χρονος συνεργός από τον οποίον και ξετυλίχτηκε  τον κουβάρι της ομάδας συνελήφθη στο 7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας τη στιγμή που παραλάμβανε το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και μια εταιρική σφραγίδα από 34χρονο καταστηματάρχη τον οποίον είχε προσεγγίσει τηλεφωνικά.

 

● Είχε εκδοθεί εναντίον του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Συνελήφθη από τις Ελληνικές αστυνομικές αρχές στο τελωνείο Κακαβιάς, 21/χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Ιταλίας, για τα αδικήματα απόπειρας ανθρωποκτονίας και σοβαρές σωματικές βλάβες. Ο 21χρονος διώκεται γιατί ως μέλος συμμορίας δραστηριοποιούνταν στην προώθηση γυναικών στην πορνεία και για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και πρόκληση σωματικής βλάβης, αδικήματα που τελέστηκαν την 12-4-1024 στην πόλη Φλωρεντία της Ιταλίας.

 

● Μετέφερε και ηρωίνη. Αποβιβαζόταν στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Άρτα και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Πρέεβζας 38χρονος ημεδαπός γατί σε έρευνα που έγινε στις αποσκευές του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε να έχει μαζί του ηρωίνη.

 

● Τους ξάφριζαν με τη μέθοδο της απασχόλησης. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, γιατί προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή πορτοφολιού στην Άρτα από 18χρονο ημεδαπό, που έγινε με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Σε άλλη περίπτωση εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής που έγινε επίσης με τη μέθοδο της απασχόλησης και προέκυψε η συμμετοχή 35χρονου ημεδαπού, σε κλοπή που έγινε σε κατάστημα στην Πέτρα Άρτας, από όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό. Εναντίον του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία.

 

● Διακινούσε ηρωίνη. Με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, συνελήφθη στα Ιωάννινα 38χρονος ημεδαπός, όταν μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 7,4 γραμμαρίων, ναρκωτικά χάπια και αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης. Διερευνάται η δράση του 38χρονου.

 

● Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε Ιωάννινα και Πρέβεζα. Τρεις ημεδαποί ηλικίας 21, 24 και 21 ετών, ήταν οι δράστες που κατά το χρονικό διάστημα από 2 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην Ελεούσα Ιωαννίνων, διέρρηξαν δύο φορές τον αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης εμπορίας ποτών και αφαίρεσαν 203 κιβώτια με γυάλινες φιάλες ζύθου. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Σε άλλη περίπτωση τρεις γυναίκες ηλικίας 45, 36 αι 28 ετών, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι σε μεζεδοπωλείο στα Ιωάννινα, εκμεταλλευόμενες την απουσία του 38/χρονου ημεδαπού παθόντα, έκλεψαν από το τσαντάκι μέσης του χρηματικό ποσό.

Η τρίτη περίπτωση εξιχνίασης διάρρηξης αφορά το χωριό Κορώνη Πρέβεζας, όπου 28χρονος Αλβανός εμπλέκεται στη διάρρηξη που έγινε το χρονικό διάστημα από 20-4 έως 20-6 του 2012 σε εξοχική μονοκατοικία του χωριού.

 

● Συνελήφθησαν γα σοβαρά ποινικά αδικήματα. Στο Δελβινάκι Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας γιατί σε βάρος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Κορίνθου για ένοπλη ληστεία που έγινε στις 3 Ιουλίου 2016 στο Μούλκι Κορινθίας.

Στο τελωνείο στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, τη στιγμή που έμπαινε στη χώρα μας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψής του των Βελγικών αρχών για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

Για σωματική βλάβη είχε καταδικαστεί από το μονομελές πλημμελειοδικείο Άρτας μία 51/χρονη ημεδαπή και συνελήφθη στο Μύτικα Άρτας γιατί εκκρεμούσε εναντίον της η καταδικαστική απόφαση ποινής φυλάκισης δέκα μηνών.

Με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ είχε τιμωρηθεί από το μονομελές πλημμελειοδικείο Φλώρινας ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας. Επί πλέον σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.

 

● Είχε δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες στο μπαλκόνι. Ένα 35χρονος άνδρας και μία 29χρονη γυναίκα συνελήφθησαν στα Γιάννενα κατηγορούμενοι για τα αδικήματα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 35χρονου, στο οποίο βρισκόταν και η 29χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού και ένας ανεμιστήρας που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποξήρανση των δενδρυλλίων.

- Εξ άλλου στην Πρέβεζα στο 7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, επειδή στο ΙΧ αυτοκίνητο που επέβαινε βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη και 122 ναρκωτικά χάπια.

 

● Συνελήφθη στην Άρτα 33χρονος ημεδαπός, γιατί είχε εισέλθει από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι ιδιοκτησίας 79χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 33χρονου και αποδόθηκε στην παθούσα.

 

● Έβαλε τα χρήματα αλλά η αγορά ήταν ψέμα. Για απάτη μέσω διαδικτύου κατηγορούνται δύο ημεδαποί ηλικίας 58 και 23 ετών. Όπως καταγγέλθηκε από 35χρονη ημεδαπή, εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα σχετικά με πώληση ηλεκτρικής συσκευής. Και ενώ έβαλε τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό των δραστών, η συμφωνηθείσα αγοραπωλησία δεν πραγματοποιήθηκε. Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφάλειας Άρτας.

 

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

 

● Την επόμενη Πέμπτη και ην παρασκευή έχει καθοριστεί να πραγματοποιήσει δρομολόγια στον δήμο Ζηρού η κινητή αστυνομική μονάδα. Έτσι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο στα χωριά Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη και την Παρασκευή 30 Σεπτμεβρίου στα χωριά Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)