Το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στην Ήπειρο καταργούνται συνολικά12 αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ στην Πρέβεζα καταργούνται 2 υπηρεσίες και υποβαθμίζονται τα Αστυνομικά Τμήματα Λούρου, Θεσπρωτικού και Πάργας σε Αστυνομικούς Σταθμούς. Συγκεκριμένα για τους νομούς Πρέβεζας και Άρτας επέρχονται οι παρακάτω αλλαγές:

Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή!
1. Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας
2. Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας
3. Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας
4. Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου
5. Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού
6. Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης, ο Αστυνομικός Σταθμός Θεσπρωτικού, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Θεσπρωτικού, ο Αστυνομικός Σταθμός Λούρου που εδρεύει στην δημοτική ενότητα Λούρου και ο Αστυνομικός Σταθμός Πάργας που εδρεύει στην Πάργα.

Έδρα του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου ορίζεται η δημοτική ενότητα Φαναρίου ( Καναλάκι) και των υπολοίπων τμημάτων ο ομώνυμος Δήμος.

Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά σ’ αυτή:
1. Αστυνομικό Τμήμα Άρτας
2. Τμήμα Ασφάλειας Άρτας
3. Τμήμα Τροχαίας Άρτας
4. Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραισκάκη
5. Αστυνομικό Τμήμα Κεντρικών Τζουμέρκων
6. Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Άρτας.

Έδρα των υπηρεσιών ορίζεται ο ομώνυμος Δήμος.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)