● Η 4η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας. Ο Δήμος Αρταίων και η ΑΔΑΕ συνδιοργανώνουν,  μαζί με το  Επιμελητήριο Άρτας και τον Εμπορικό Σύλλογο, την 4η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας.

Για φέτος οι στόχοι που τίθενται είναι υψηλοί, με δεδομένη την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η αντίστοιχη περυσινή, καθώς την επισκέφθηκαν πάνω από 70.000 άνθρωποι, διπλασιάστηκαν τα διαθέσιμα τετραγωνικά, ενώ τριπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν!

Κύριος στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να στηριχθεί η τοπική οικονομία, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι τιμολογιακή πολιτική των συμμετεχόντων θα κυμανθεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, κατανοώντας την δύσκολη  οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

● Μπορούν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου να υποβάλλον αίτηση ΟΣΔΕ οι νέοι αγρότες.Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού (αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Γκάρτζιος), ενημερώνει τους αγρότες του Δήμου ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών και δεν πρόλαβαν τη διορία μέσα στο καλοκαίρι, για να προβούν σε αιτήσεις ΟΣΔΕ έτους 2016, θα πρέπει να το πράξουν το αργότερο έως τις 5 Οκτωβρίου, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να αιτηθούν την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι Νέοι, που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ, μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία ΟΠΕΚΕΠΕ.

● Μεταμφιεσμένοι δημοσιογράφοι ή δυο κακομαθημένα καλόπαιδα μεταμφιεσμένα σε δημοσιογράφους;

Κατά τη γνώμη μου το δεύτερο.

Γιατί, εκτός των άλλων, οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί να είναι οι πρωταγωνιστές των γεγονότων, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα – κλειδιά στις εξελίξεις, δεν είναι η δουλειά τους να δημιουργούν τα γεγονότα, αλλά να τα καταγράφουν…

Όταν τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά, με τους δημοσιογράφους να στρέφουν πάνω τους τούς προβολείς, να επιτίθενται, να καταγγέλλουν, να εξηγούν και να απολογούνται, τότε έχει χάσει η δημοσιογραφία, που αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει η κοινωνία….

Ποιος έχει κερδίσει;

Η πολιτική εξουσία, βέβαια, που βρίσκει δρόμο διαφυγής, καθώς με ευκολία μπορεί να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των ΜΜΕ και να υποδείξει ως φαύλους, παραμυθάδες και αργυρώνητους αυτούς που η δουλειά τους είναι μόνο να πληροφορούν…»

 

● Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου Στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω έργων:

-Αποκατάσταση 19ης επαρχιακής οδού Διχούνι – Ραδοβίζι – Γρανίτσα» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος: Παππάς Ευγένιος (του Κων/νου).

-«Διαγράμμιση πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σαραντινός Νικόλαος – Ευάγγελος (του Ιωάννη0.

-«Επούλωση οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 31.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ι. Μπουκουβάλας-Β. Κακαριαρης Ο.Ε.

-«Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης (συρματοκιβώτια) στην 14η επαρχιακή οδό εντός Τ.Κ. Αρετής» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 30.300 ευρώ. Ανάδοχος: Κούγκουλης Κωνσταντίνος

Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:

-«Τεχνικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 62.700 ευρώ

-«Αποκατάσταση διατομών τάφρων αντιπλημμυρικής προστασίας Εθνικής οδού Άρτας – Αντιρρίου» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού  30.000 ευρώ

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)