Πληροφορηθήκαμε ότι μεγάλα τμήματα της Ιόνιας οδού έχουν ολοκληρωθεί. Τμήματα τέτοια είναι  η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, αλλά και το τμήμα της οδού προς Ιωάννινα, μέχρι τη διασταύρωση στο στρατόπεδο στο Αυγό, αλλά και άλλα τμήματα μέχρι το Ρίο. Για ποιόν λόγο, λένε οι πολίτες,
δεν δίδεται στην κυκλοφορία τμηματικά, έτσι ώστε οι οδηγοί να αποφύγουν την ταλαιπωρία; Πριν τελειώσει το καλοκαίρι, η δικαιολογία ήταν ότι ο δήμαρχος της Αμφιλοχίας δεν ήθελε να δοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη για τον τουρισμό της πόλης και της περιοχής. Τώρα όμως το καλοκαίρι τελείωσε και αν ήταν αυτή η αιτία, πλέον δεν ισχύει.

Δεν ξέρουμε τους λόγους που δεν δίδεται στην κυκλοφορία έστω και τμηματικά ο δρόμος. Εκείνο που ξέρουμε με βεβαιότητα, είναι ότι οι οδηγοί ταλαιπωρούνται αφάνταστα, προκειμένου να διασχίσουν έναν δρόμο που κατασκευάστηκε το 1960, με τις τότε ανάγκες της χώρας, τότε που τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν ήταν πολύ λίγα. Το ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία όλος μαζί ο δρόμος το νέο έτος, δεν λέει τίποτα. Πάνω από δέκα χρόνια ταλαιπωρείται ο κόσμος που διασχίζει αυτόν τον δρόμο στον οποίον σημειωτέον έχουν γίνει πολλά ατυχήματα. Και οι αντοχές του κόσμου έχουν εξαντληθεί. Καιρός είναι να δοθεί στην κυκλοφορία έστω και τμηματικά, έστω και αν πρόκειται να δοθεί ολοκληρωμένος τον Μάρτιο μήνα του 2017.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)