Για το Γενικό πολεοδομικό Σχέδιο ο λόγος, για το οποίο μάθαμε ότι έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Αν οι πληροφορίες μας αληθεύουν –μάθαμε μάλιστα ότι αφίχθη στη Φιλιππιάδα η μελετήτρια του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου- σημαίνει ότι πρέπει να γίνει εκ νέου παρουσίασή του στους πολίτες της Φιλιππιάδας, οι οποίοι πιθανόν να θέλουν να κάνουν ενστάσεις επί του προτεινομένου σχεδίου. Δηλαδή θα πρέπει να ακολουθηθεί η αρχική διαδικασία, αν έχουν γίνει αλλαγές.

Μάθαμε επίσης ότι στο Γ.Π.Σ. με τις νέες τροποποιήσεις έχουν ενταχθεί τα στρέμματα γης τα οποία διεκδικεί πολίτης από τον δήμο Ζηρού και από τα οποία λέγεται ότι μερικά «οικόπεδα» έχουν πουληθεί σε επώνυμους κατοίκους της Φιλιππιάδας. Δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια και γι’ αυτό θα πρέπει ο δήμος να ενημερώσει τους κατοίκους.

Αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος πολίτης αν πραγματικά έχουν γίνει αλλαγές στο Γ.Π.Σ. και αν τελικά έχει συμπεριληφθεί σ’ αυτό και η κατάτμηση του εν λόγω αγροτεμαχίου, το οποίο έχει μετατραπεί σε οικοπεδική έκταση και έχουν πωληθεί τμήματά του. Αναρωτιέται ακόμα αν ο δήμος Ζηρού έχει εγγράψει στο κτηματολόγιο για τον εαυτό του την εν λόγω έκταση με την προϋπόθεση να τη διεκδικήσει ή την έχει αφήσει να την πάρει ο ιδιώτης. Μάλλον θα πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για τις ενέργειες του δήμου Ζηρού στις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)