Θα περίμενε κανείς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ομιλία του στη Βουλή, να πει δυό κουβέντες για τα δανεικά και αγύριστα που φορτώθηκαν στις πλάτες του φορολογούμενου Έλληνα, κάτι να βρεί να πει για την εφημερίδα «Κήρυκας των Χανίων» που πήρα δάνειο 300.000 ευρώ και το πλήρωσε ο Ελληνικός λαός, γιατί κατά τη διευθύντρια εποπτείας του πιστωτικού συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου, έπειτα από 90 μέρες τα δάνεια καθίστανται μη εξυπηρετούμενα και επομένως το δάνειο που πήρε ο «Κήρυκας» από την τράπεζα Πειραιώς μπήκε στην ανακεφαλαιοποίηση και άρα το πλήρωσε ο Ελληνικός λαός. Και ήταν ομιλητικότατος ο Κυριάκος για τα δάνεια ή τα «δάνεια» των άλλων, εκτός από το δικό του, για το οποίο δεν είπε ούτε λέξη.

Δεν είπε λέξη και για τα δάνεια των κομμάτων, του κόμματός του συγκεκριμένα, το οποίο απ’ ότι πριν από κάμποσο καιρό είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα πρέπει να χαριστεί, δηλαδή να πληρώσουμε όλοι μαζί το δάνειο που πήρε η Νέα Δημοκρατία. Θα πληρώσουν δηλαδή και εκείνοι που δεν είναι με το κόμμα του Κυριάκου.

Και αναρωτιέται κανείς σε ποιόν Θεό πιστεύει ο «μη λαϊκιστής» πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όταν καλεί τους Έλληνες να συνυπογράψουν μαζί του «συμβόλαιο τιμής» και την τιμή του υπογραφέντος συμβολαίου να το πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, εκτός από αυτούς που έχοντας ένα «όνομα» από τον πατέρα τους, έπαιρναν δάνεια, διαγούμιζαν τα ταμεία των τραπεζών υπογράφοντας με αέρα και σήμερα δηλώνουν αδυναμία να εξοφλήσουν τα δάνεια αυτά, τα οποία καλούν τον Ελληνικό λαό να τα εξοφλήσει.

Αυτά δεν μας τα είπε ο διαπρύσιος κήρυκα του νεοφιλελευθερισμού και της ελεύθερης αγοράς (αρκεί βεβαίως ελεύθερη να είναι η αγορά για τους άλλους, ενώ για τον Κυριάκο και τους φίλους του καλά είναι η αγορά να είναι κρατική).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)