Με την κατηγορία της απάτης ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του πρώην διοικητή του ΙΚΑ και πρώην υπευθύνου για τα οικονομικά του ΠαΣοΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Η κατηγορία της απάτης βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ζητώντας και λαμβάνοντας δάνειο 5 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Αττικής εγγράφως έδωσε ως εγγύηση την κρατική επιδότηση στο ΠαΣοΚ, παρ’ ότι την ίδια εγγύηση είχε δώσει σε άλλες τρεις τράπεζας από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί το συγκεκριμένο κόμμα.

Για την παραπομπή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία τονίζεται ότι «Η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τονίζει ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία όμως είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί!

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δείχνουν πως τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν ενεργούσε από μόνος του, εκτελούσε άνωθεν εντολές, για τις οποίες είναι συνολικά υπόλογο το κόμμα του.

Σκοπεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσουν ποτέ τα δάνεια αυτά; Κατανοούν άραγε το μέγεθος της πολιτικής τους ανυποληψίας όταν την ίδια περίοδο που οι εκείνοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα ο ελληνικός λαός μάτωνε από τις πολιτικές τους; Η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθούν για αυτές τις επιλογές;

Να είναι σίγουροι ότι το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αεί προστάτες τους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)