ενώπιον των επισήμων παρέλασαν οι μαθητές

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες του Δήμου Ζηρού.

Στην έδρα του Δήμου τη Φιλιππιάδα, το εορταστικό πρόγραμμα άρχισε με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες του έπους του ’40 με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μπιζανομάχων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας στην οδό Μπιζανίου, η οποία χειροκροτήθηκε θερμά από τους επισήμους και τον κόσμο.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Θεσπρωτικό, όπου τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Γενέσιου της Θεοτόκου και ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων και η παρέλαση των μαθητριών και μαθητών.

Τις εκδηλώσεις στο Θεσπρωτικό παρακολούθησε και τίμησε με την παρουσία του, ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής,, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Χασίδης, ο αντιδήμαρχος Ζήκος Ρεμπής, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Πάντος, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Τις εκδηλώσεις στη Φιλιππιάδα τίμησαν με την παρουσία τους οι δύο Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας ο Κώστας Μπάρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέργιος Γιαννάκης από τη Ν.Δ. οι οποίοι κατέθεσαν και στεφάνια στη μνήμη των Μπιζανομάχων. Στεφάνια κατέθεσαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Γκάρτζιος για τον Δήμο Ζηρού και την Εθνική Αντίσταση, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Φιλιππιάδας Ευαγγελία Χουλιάρα, ο Βασίλειος. Γιολδάσης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο Παντελής Ζέρης ως εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής, των Σχολείων της Φι λιππιάδας και άλλων φορέων.

Τελετάρχης των εκδηλώσεων στη Φιλιππιάδα ήταν η Βασιλική Κίκη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ στο Θεσπρωτικό ο Γεώργιος Φίντζος καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο.

Σε δηλώσεις  σχετικές με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προέβη ο δήμαρχος  Ζηρού Νίκος καλαντζής.

Εκτός των Βουλευτών του Ν. Πρέβεζας που προαναφέραμε και του Δημάρχου Ζηρού Νικολάου Καλαντζή, τις εκδηλώσεις στη Φιλιππιάδα, παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Αχιλλέας Ρίζος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Χρήστος Γκάρτζιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος  Χασίδης, ο πρώην Δήμαρχος Ζηρού Δημήτριος Γιολδάσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Κάλλης, Κωνσταντίνος Κατραχούρας, Αναστασία Καραπάνου, Μαρία Γάλλιου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιππιάδας Ευαγγελία Χουλιάρα, ο περιφερειακός σύμβουλος Πρέβεζας Βασίλειος Γιολδάσης, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων και πλήθος κόσμου. Δημοτικοί σύμβουλοι παραβρέθηκαν και σε εκδηλώσεις Τοπικών Κοινοτήτων σε όλο τον Δήμο Ζηρού.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)