● Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή στους Αλβανούς κρατικούς υπαλλήλους που επιχείρησαν να εισάγουν προπαγανδιστικό υλικό στην Ελλάδα Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο στους δύο κρατικούς υπάλληλους της Αλβανίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβιάς, το απόγευμα της Κυριακής, 14 Νοεμβρίου, να μεταφέρουν προς την χώρα μας με φορτηγό, εκατοντάδες βιβλία με αλυτρωτικό περιεχόμενο. Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι δύο κατηγορούμενοι ήταν απόντες. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Σοφοκλί Βασίλι και ζήτησε από την πρόεδρο να εκπροσωπήσει το κράτος του και τους κατηγορούμενους. Το δικαστήριο δεν το δέχτηκε, όμως του έδωσε το δικαίωμα, εφόσον επιθυμούσε, να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση και του επισήμανε ότι η αλβανική πλευρά μπορούσε να είχε ορίσει δικηγόρο υπεράσπισης. Η προϊσταμένη του τελωνείου της Κακκαβιάς, κατά την εξέτασή της, είπε πως το φορτηγό δεν είχε διπλωματικές πινακίδες, αλλά συμβατικές, γι’ αυτό προχώρησαν οι τελωνειακοί στον έλεγχο. Όπως κατέθεσε, όταν είδαν τα κιβώτια, θεώρησαν αρχικά πως είναι εμπορεύματα και ζήτησαν από τον οδηγό τα προβλεπόμενα παραστατικά και εκείνος προσκόμισε μια βεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, ότι «μεταφέρουν διπλωματικό υλικό, από τους συγκεκριμένους δύο διπλωματικούς υπαλλήλους, που έχουν διπλωματικά διαβατήρια». Από ένα ανοικτό κιβώτιο, η προϊσταμένη του τελωνείου, όπως είπε, πήρε ένα βιβλίο και όταν είδε χάρτες της μεγάλης Αλβανίας, ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα του μεθοριακού σταθμού. Από την έρευνα προέκυψε πως οι δύο Αλβανοί κρατικοί υπάλληλοι, δεν είχαν διπλωματικά διαβατήρια, αλλά υπηρεσιακά. Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, αστυνομικός που βρισκόταν σε υπηρεσία στην Κακκαβιά ανέφερε: «Είδα μέσα στο βιβλίο, χάρτες που έδειχναν τα σύνορα της Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα, τα Γιάννενα, την Καστοριά και τη Φλώρινα. Μάλιστα είχαν και τον χαρακτηρισμό “Τσαμερία”. Ενημέρωσα τον προϊστάμενό μου γιατί θεώρησα πως ήταν ανθελληνικό το περιεχόμενο». Το σύνολο των βιβλίων, που με απόφαση του δικαστηρίου κατασχέθηκαν, είναι 1.512 και έχουν αναφορές που αλλοιώνουν τα σύνορα και την ιστορία της Ελλάδας, αλλά και την καταγωγή ηρώων του 1821. Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να κατασχεθεί και το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των βιβλίων από την Αλβανία στην Ελλάδα.

 

● Πήγαν να κλέψουν αλλά φοβήθηκαν και το ‘σκασαν. Δυό 22χονοι ημεδαποί νεαροί ήταν οι επίδοξοι κλέφτες διαμερίσματος σε πολυκατοικία της Άρτας. Εξακριβώθηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας Άρτας ότι οι δυό νεαροί, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο πολυκατοικίας, αποπειράθηκαν να μπουν σε διαμέρισμα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

-Εξ άλλου ημεδαπός 21χρονος νεαρός είναι αυτός που εμπλέκεται σε κλοπή Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, από το οποίο εκλάπησαν τέσσερα κιβώτια με τσιγάρα και χρηματικό ποσό υπόθεση που έλαβε χώρα στις 17 Οκτωβρίου 2016 στη Άρτα.

 

● 22χονοι ημεδαποί ήταν οι δράστες της κλοπής. Για την υπόθεση που καταγγέλθηκε στην αστυνομία της Άρτας σύμφωνα με την οποία άγνωστοι είχαν επιτεθεί μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου σε 68χρονος πεζό και αφού τον ακινητοποίησαν του πήραν προσωπικά έγγραφα, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες από αστυνομικούς της Άρτας δύο 22χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

 

● Είχαν κλέψει μοτοποδήλατο. Δυό ανήλικοι 16 και 14 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς στον Άγιο Δημήτριο Άρτας γιατί όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ποδήλατο στο οποίο επέβαιναν το είχαν αφαιρέσει τις βραδινές ώρες της περασμένης Πέμπτης 10 Νοεμβρίου από την πόλη της Άρτας. Το κλεμμένο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

 

● Παραβίασε τα όρια της ηχορύπανσης και συνελήφθη. 38χρονος ημεδαπός συνελήφθη ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί την περασμένη Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, λειτουργούσε μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτερα επιτρεπτά όρια του ήχου.

● Είχαν καταδικαστεί αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθεροι. Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαφορετικές τοποθεσίες γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα:

Συνελήφθη στο Δελβινάκι Ιωαννίνων ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων Πειραιά ποινής κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Στην Παντάνασσα Πρέβεζας συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ μονομελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ποινής φυλάκισης έξι μηνών για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.

Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη 30χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Βόλου ποινής φυλάκισης επτά μηνών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην Άρτα συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Στην Κόνιτσα συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο Έλληνες ηλικίας 36 και 45 ετών, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της υπεξαίρεσης, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος ιδιοποιούνταν από εμπορικό κατάστημα στο οποίο εργαζόταν ως υπάλληλος, εμπορεύματα, τα οποία στη συνέχεια παρέδιδε σε 45χρονο ιδιοκτήτη ομοειδούς καταστήματος, προκειμένου να τα μεταπωλήσει σε χαμηλότερη τιμή και να αποκομίσουν από κοινού παράνομο περιουσιακό όφελος. Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων, αφαιρεθέντα εμπορεύματα ενώ στην κατοχή του 36χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπρόσθετα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (43,9) γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των (960) ευρώ.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)