Για να απαντήσουμε στα ερωτήματα της αντίδρασης μερικών έστω γονέων στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων (οι αντιδράσεις μετά την ανίχνευση ιού της ηπατίτιδας τύπου Α, έχουν πάρει τη μορφή «αυτοπροστασίας» από μερικούς γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου), η στήλη θα επικαλεστεί τη λογική που εξέφρασαν μερικοί εξ αυτών στις συναντήσεις που είχαν με διάφορους παράγοντες της εκπαίδευσης και της υγείας.

Συμμετέχων πολίτης στις συναντήσεις αυτές είπε το αμίμητο ότι αυτός είναι που πληρώνει τους ασχολούμενους με τα προσφυγόπουλα και είναι και δημόσιος υπάλληλος. Δεν αναρωτήθηκε φυσικά για το ποιος τον πληρώνει αυτόν για να λέει αυτά που λέει. Μήπως τον πληρώνουν όλοι οι κάτοικοι του δήμου Ζηρού ή και όλοι οι πολίτες όλης της χώρας, αφού είναι δημόσιος υπάλληλος;

Άλλος πολίτης συμμετέχων στις διάφορες συναντήσεις, πρότεινα να διαμαρτυρηθούν οι γονείς με το κλείσιμο του δρόμου στη Γέφυρα Καλογήρου, όπως κάνουν διάφορες συλλογικότητες. Λέγεται μάλιστα ότι ο εν λόγω προτείνων είναι φορέας οργανισμού.

Άλλος πολίτης πρότεινε να μη πάνε τα Ελληνόπουλα στο σχολείο όσο χρειαστεί μέχρι να το πάρει απόφαση του Υπουργείο και να μη στείλει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία (και εδώ γεννάται το ερώτημα, τι ακριβώς θα έλεγε αυτός που έκανε αυτή την πρόταση και όσοι την υιοθέτησαν, στα παιδιά τους. Δεν πάνε στο σχολείο γιατί στα ίδια θρανία κάθονται και προσφυγόπουλα;).

Και δεν λέμε για τον πολίτη ο οποίος φωτογράφιζε τα προσφυγόπουλα στην αυλή του σχολείου, αλλά κρυβόταν όταν περνούσε κάποιος –ο οποίος μπορεί να μην είχε καμία σχέση με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Και δεν λέμε για τους «θερμοκέφαλους» οι οποίοι εντέχνως παρακινούν τους γονείς να «πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους», ενώ άλλοι μιλούν για αυτοοργάνωση ομάδων περιφρούρησης.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για οργανωμένη προσπάθεια ακραίας μεταστροφής, με μόνο στόχο τη δημιουργία επεισοδίων που θα οδηγήσουν στην επικράτηση εκείνων που θέλουν να καπηλευτούν το επίμαχο ζήτημα.

Μπορεί φαινομενικά να είναι θεμιτή η αντίδραση των γονέων. Ποιος όμως έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους ανθρώπους να βάζουν τέτοια ζητήματα, όταν πρόκειται για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, για τα παιδιά δηλαδή που ακούνε ακόμα τις βόμβες του πολέμου που έσκαγαν πάνω από τα κεφάλια τους; Γιατί από τη μια μεριά είναι άνθρωποι της ανάγκης που ξέφυγαν από τον πόλεμο για να γνωρίσουν τη προσφυγιά και συχνά, τη ξενοφοβία. Και από την άλλη κάποιοι που φορώντας το μανδύα του «εκδικητή» βγάζουν στην επιφάνεια τις επί χρόνια κρυμμένες φασιστικές τους τάσεις και ρίχνουν νερό στο μύλο του ρατσισμού.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)