Η επιστολή είναι ανώνυμη και απευθύνεται στον δήμαρχο Ζηρού, στον υπεύθυνο της αποκεντρωμένης διοίκησης Πρέβεζας Ηλία Χάιδα, την υπεύθυνη του γραφείου κίνησης του δήμου Ζηρού και φυσικά προς την εφημερίδα μας. Αφορά δε τη μετακίνηση συγκεκριμένου προσώπου στο χωριό του με αυτοκίνητο του δήμου και μάλιστα το αυτοκίνητο τα βράδια είναι παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του εν λόγω προσώπου. Στην επιστολή τους οι ανώνυμοι συντάκτες θέτουν προς τους αποδέκτες της επιστολής συγκεκριμένα ερωτηματικά στα οποία ζητούν απάντηση και καταλήγουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο την κοροϊδία και την επόμενη φορά «οι αποδέκτες θα είναι περισσότεροι και αρμοδιότεροι».

Επειδή η επιστολή είναι ανυπόγραφη, δεν δημοσιοποιούμε το όνομα του προσώπου που καταγγέλλεται, δεδομένου ότι πιστεύουμε πως οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ελέγχουν τους διοικούντες, χωρίς να «κρύβονται» πίσω από ανώνυμες επιστολές. Και στην προκειμένη περίπτωση, οι καταγγέλλοντες θα πρέπει να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους επώνυμα, τη στιγμή μάλιστα που διαθέτουν και φωτογραφίες, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα τώρα. Δεν είναι καινούργιο, ούτε και αφορά μόνο ένα πρόσωπο (μας έχουν πει ότι συγκεκριμένος πολίτης ο οποίος διοικεί δήμο, όχι από τα θέση του δημάρχου πάντως, πηγαίνει στο χωριό του με δημοτικό αυτοκίνητο και σε διαμαρτυρίες των κατοίκων λέει ότι «έτσι γουστάρει και το κάνει»). Δυστυχώς τα δημοτικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται ως ιδιωτικά, ακόμα και για προσωπικές εξυπηρετήσεις, ή για ιδιωτικές υποθέσεις. Τέτοια παραδείγματα είναι πάμπολλα και δεν αφορούν μόνο τους μικρούς δήμους όπου οι πάντες γνωρίζουν τα πάντα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και δημοτικοί υπάλληλοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα του δήμου για προσωπικές τους εξυπηρετήσεις, στο όνομα πάντοτε της εργασίας του κάθε δήμου (τέτοια παραδείγματα έχουν διαβιβαστεί και προς την εφημερίδα μας).και όχι μόνο από διοικούντες τους δήμους. Και δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να σταματήσει αυτή η ιστορία.

Καλά θα είναι πάντως οι πολίτες του κάθε τόπου να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά. Γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να περιοριστεί το «κακό». Και θα κλείσουμε τα σχόλιο με ένα περιστατικό που συνέβη εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν τότε νομάρχης στην Πρέβεζα κάποιος κύριος Γιαννόπουλος (αν θυμάμαι καλά το όνομά του) και είχε προκύψει θέμα με τη μετακίνησή του με το νομαρχιακό αυτοκίνητο, εκτός του ωραρίου που είχε υπό την ευθύνη του το αυτοκίνητο. Κάτι που το είχε «ανακαλύψει» η εφημερίδα μας και το είχε σχολιάσει, αρνητικά βεβαίως. Ο ίδιος ο τότε νομάρχης είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα και είχε προβάλλει την αιτιολογία ότι η μετακίνησή του αφορούσε υπηρεσιακή υπόθεση και όχι ιδιωτική, για την οποία ιδιωτική υπόθεση ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο του οποίου τη συντήρηση πληρώνει το δημόσιο άρα όλοι οι πολίτες.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)