Πάρα πολλοί επισκέπτες τίμησαν τη φετινή 10γιορτή της Ελιάς στις Παπαδάτες, που έχει γίνει θεσμός για το χωριό και την περιοχή γενικότερα.
Παρά τον βροχερό καιρό στην αίθουσα και τον στεγασμένο περιβάλλοντα χώρο του εκεί δημοτικού σχολείου, οι επισκέπτες ήταν πολύ περισσότεροι από όσοι παρευρέθησαν στην περσινή εκδήλωση και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την υποδοχή που τους επεφύλαξε η άοκνη πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαδατών Φωτεινή Αυγέρη και από την όλη εικόνα που παρουσίασε η φετινή 10η εκδήλωση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον χώρο της γιορτής λειτούργησε έκθεση και επίδειξη δυνατοτήτων & χρήσης μηχανημάτων από εξειδικευμένους τεχνικούς της εταιρείας HUSQVRNA OREGON και τον πιστοποιημένο αντιπρόσωπό της Κωνσταντίνο Κράψη.

Ιδιαίτερη τιμή για τον Μορφωτικό Σύλλογο και την κοινότητα Παπαδατών ήταν η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ενώ παρευρέθησαν ακόμη ι δύο βουλευτές του νομού Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ζηρού Χρήστος Γκάρζιος, Ζήκος Ρεμπής και Βασίλης Παπαβασιλείου (αντιδήμαρχοι) Αχιλλέας Ρίζος, Τασία Καραπάνου, Μαρία… και Δώρα Ιατρού, με επικεφαλής τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χρήστο Χασίδη, ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Βασιλάκης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι πολλών πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και όχι μόνο (ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων).

Για την εκδήλωση μίλησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαδατών, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, Φωτεινή Αυγέρη, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη σημασία της γιορτής της ελιάς, η οποία όπως είπε δίνει την ευκαιρία στους Παπαδιώτες αλλά και σε όλους τους κατοίκους της Λάκκας να συναντηθούν, και στη διατροφική αξία που έχει η ελιά και το λάδι στην καθημερινή διατροφή των ανθρώπων.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις, ενώ διεξήχθη και λαχειοφόρος αγορά (μεταξύ των «κερδισμένων» ήταν και η δημοτική σύμβουλος του δήμου Ζηρού Τασία Καραπάνου) και στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα Παπαδατών, Θεσπρωτικού, Ριζοβουνίου, παρουσίασαν χορούς από την Ήπειρο και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Μετά τα χορευτικά, ακολούθησε γλέντι που κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες, με τη συνοδέια της κομπανίας του Φώτη Ζαφείρη (κλαρίνο) και στο τραγούδι τον Αλέκο Πανταζή.

Σε όλους τους παρευρεθέντες προσφέρθηκαν πίτες φτιαγμένες από Παπαδιώτισσες νοικοκυρές, φασολάδα και ντόπιες αλατισμένες ελιές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά κυρίως στο τέλος αυτής, πολλά συγχαρητήρια δέχτηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φωτεινή Αυγέρη για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για την επιτυχία των εκδηλώσεων του Συλλόγου και για την επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ιδιαίτερη συμπάθεια επέδειξαν στο πρόσωπο της Φωτεινής Αυγέρη οι νεολαίοι των Παπαδατών, οι οποίοι με την ηχηρή και πολυπρόσωποι παρουσία τους, πιστοποίησαν τις προσπάθειες που καταβάλλει η πρόεδρος για τον σύλλογο. Οι παριστάμενοι ευχήθηκαν στους πρωτεργάτες της εκδήλωσης του χρόνου να είναι ακόμα περισσότεροι οι επισκέπτες στην 11η γιορτή της ελιάς.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)