● Δεν το είχα σκοπό να ασχοληθώ εκ νέου με τις ανατριχιαστικές κραυγές που ακούγονται από μερικούς γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με τα προσφυγόπουλα.

- Γιατί λένε ότι τα προσφυγόπουλα δεν έχουν εμβολιαστεί και γι’ αυτό εκδηλώθηκε σ’ αυτά η ηπατίτιδα, ενώ τα Ελληνόπουλα έχουν εμβολιαστεί.

- Και δεν λένε την αλήθεια οι γονείς αυτοί ότι δεν επιθυμούν να πάνε τα παιδιά στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά των μεταναστών και παράλληλα εκδηλώνουν τη συμπάθειά τους στα παιδιά αυτά «τα οποία έχουν δικαίωμα στη μόρφωση».

- Πριν εκδηλωθεί η ηπατίτιδα τύπου Α είχε εκδοθεί εκείνη η κατάπτυστη ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, που έλεγε ότι γονείς θα προβούν σε κάθε ενέργεια ώστε τα δικά τους παιδιά να μη πάνε στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά των μεταναστών.

- Πριν εκδηλωθεί η ηπατίτιδα Α οι αίθουσες των σχολείων το απόγευμα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες πολιτιστικού περιεχομένου.

- Το μόνο που ενδιαφέρει μερικούς από τους γονείς οι οποίοι κραυγάζουν, είναι να μη πάνε στο σχολείο το προσφυγόπουλα και όχι η ηπατίτιδα.

- Γιατί ξέρουν ότι η ηπατίτιδα τύπου Α δεν είναι μεταδοτικό νόσημα και ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί σε κάθε ομάδα ανθρώπων, πολύ δε περισσότερο στα παιδάκια που αναγκασμένα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ζουν σε συνθήκες όχι και τόσο υγιεινές.

● Όχι ότι δεν ήθελε να μας τα πει, αλλά μάλλον τα ξέχασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία που πραγματοποίησε στην Ήπειρο και τις ομιλίες που έκανε στα Γιάννενα και στην Άρτα (στην Άρτα εγκαινίασε τα γραφεία του κόμματος).

- Τι δεν μας είπε δηλαδή. Ότι η εφημερίδα «Κήρυξ Χανίων» πήρε δάνειο 720.000 ευρώ και δεν πλήρωσε φράγκο. (Με την τελευταία ρύθμιση που έκανε, θα κληθεί να πληρώσει (νομίζω) 24.000 ευρώ σε τρία χρόνια).

- Δεν μας είπε επίσης ότι το κόμμα του, πήρε δάνειο από τις τράπεζες περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ και έβαλε υποθήκη τις κρατικές επιχορηγήσεις και όχι «αέρα-πατέρα» όπως έβαζαν άλλοι.

- Για την αποπληρωμή του δανείου θα χρειαστούν 100 και πλέον χρόνια, εκτός και αν χαριστεί, όπως είπε και ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης.

- Μη ξεχάσω να σας γράψω ότι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, χαρακτήρις τον Μητσοτάκη, που τον επισκέφθηκε στα γραφεία του, ως «ένα ελπιδοφόρο πρόσωπο».

- Να ξέρετε πάντως ότι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν ασχολείται με την πολιτική. Καθόλου. Μα καθόλου.

● Καλά η Φώφη Γεννηματά ξέχασε πάρα πολλά να μας πει κατά την επίσκεψή της στα Ιωάννινα.

- Δεν είναι μόνο ότι ξέχασε να μας πει πότε θα αποπληρώσει το ΠαΣοΚ το δάνειο που πήρε βάζοντας ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση, η οποία είναι σχετική με τα …υψηλά εκλογικά ποσοστά του κόμματος.

- Ξέχασε να μας πει πως η ασυλία για κάθε παράνομη πράξη όλου του πολιτικού κατεστημένου ήταν δημιούργημα του τέως προέδρου του κόμματός της Βενιζέλου.

- Ξέχασε να μας πει και για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν επί ημερών του και που τώρα μας …κυνηγάνε.

- Αλλά σάμπως κυβερνούσε αυτή τότε; Μια απλή βουλευτής ήταν η καημένη. Τι περίμενες.

● Το αποκάλυψε ο Τζήμερος, από η εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη. Και ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό, ότι η γυναίκα του παιδιού του Τσε, είναι ξαδέλφη του.

- Δηλαδή ο Ερνέστο, που είναι παιδί του Τσε Γκεβάρα, παντρεύτηκε την ξαδέλφη του Τζήμερου.

- Δηλαδή ο Τζήμερος είναι συμπέθερος του Τσε. Δηλαδή, αν ζούσε σήμερα ο επαναστάτης Τσε Γκεβάρα, θα έλεγε «από δω ο συμπέθερός μου ο Τζήμερος», όταν θα χρειάζονταν να τον συστήσει.

● Είχα ανησυχήσει αλλά επί τέλους πήρε θέση για το ταξίδι του Τσίπρα στην Κούβα και ο γίγαντας της πολιτικής Θόδωρος Πάγκαλος.

- Αυτά που είπε ο μέγας ανήρ, συντάραξαν τον κόσμο όλον. Είπε ο κυρ-Θόδωρος ότι έπρεπε ο Τσίπρας να πάει στο Μαϊάμι που είναι κοντά στην Κούβα να δει και τους άλλους Κουβανούς (αυτούς που χαίρονταν για τον θάνατο του Κάστρο).

- Και φυσικά δεν τον προέτρεψε να πάει στο Αμερικανικό Άουσβιτς που φέρει το όνομα «Γκουαντάναμο».

● Καλά για τον Άδωνι Γεωργιάδη τι να πω. Αναρωτήθηκε ο καημένος πως μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι να θεωρούν χούντα ένα στρατιωτικό καθεστώς 7 ετών και να θεωρούν δημοκρατία μια άλλη χώρα που δεν έχει κάνει εκλογές.

- Φαντάζομαι πως ο Άδωνις παραβλέπει ότι η Κούβα είχε την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την καλύτερη παιδεία για όλους τους κατοίκους της.

- Επίσης φαντάζομαι ότι θα παραβλέπει το γεγονός ότι στην Κούβα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει σπίτι δικό του.

- Και ότι η Κούβα βρίσκεται πολύ κοντά στην Αμερική, όπου θριαμβεύει ο καπιταλισμός, που φυσικά δεν έχει περίθαλψη για όλους ούτε παιδεία για όλους, ούτε κατοικία για όλους.

● Δηλαδή αν πάρω μια γερή επιδότηση από την Ελλάδα και για λίγο ανοίξω την επιχείρησή μου σ’ αυτήν, αλλά μετά μετακομίζω την επιχείρησή μου στ Βουλγαρία, θα αποτελέσω παράδειγμα εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας;

- Γιατί άμα είναι έτσι που τα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη γειτονική χώρα, που «ακμάζουν» ελληνικές επιχειρήσεις, δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο κατηγορούμε τους «επιχειρηματίες» που δραστηριοποιούνται σε χώρες του εξωτερικού και δεν επενδύουν στην Ελλάδα.

- Σάμπως και εκεί δεν επενδύουν; Με χρήματα όλων των Ελλήνων βεβαίως-βεβαίως.

● Άλλο κατάργηση θέσεων εργασίας και άλλο απολύσεις. Το πρώτο καλοπιάνει τους εργαζόμενους, ενώ το δεύτερο τους χτυπάει κατακέφαλα.

- Ποιος το είπε αυτό; Ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο γνωστός από την «ανατροπή» δημοσιογράφος.

- Και το είπε αυτό για τον Φρανσουά Φιγιόν, που ήρθε πρώτος στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, κέρδισε τον Αλέν Ζιπέ και πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας.

- Ο οποίος ως γνωστόν στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει και 500.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (άντε κατάργηση θέσεων εργασίας που λέει και ο κυρ-Γιάννης).

● Δεν τα κατάφεραν να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη (εκτός από εκείνους που θέλουν να …παραπληροφορηθούν) με φωτογραφίας από νοσοκομεία άλλης χώρας, με την υποτιθέμενη αμύθητη περιουσία του Φιντέλ Κάστρο, επιστράτευσαν μια άλλη φωτογραφία.

- Ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος παρουσίασε μια φωτογραφία του Κάστρο να χαιρετά στρατιωτικά μαζί με τον δικτάτορα Πινοσέτ και την αφιερώνει στους αφελείς ελληνάρες, σ’ αυτούς που είπαν θετικά λόγια για τον αποθανόντα ηγέτη της Κούβας.

- Αλλά δεν είπε ο καλός δημοσιογράφος ότι η φωτογραφία είχε τραβηχτεί πριν ο Πινοσέτ ανατρέψει τον Αλιέντε και γίνει δικτάτορας.

- Όπως δεν είπε ο καλός δημοσιογράφος ότι ο Κάστρο που βρισκόταν στη Χιλή ως επίσημος προσκεκλημένος ήταν αναγκασμένος να χαιρετήσει δίπλα στον Πινοσέτ που τότε ήταν Γενικός διοικητής της Φρουράς.

- Όπως δεν μας είπε ότι μετά από δυό χρόνια ο ίδιος ο Αλιέντε είχε προαγάγει το Πινοσέτ σε αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων.

- Όπως δεν μας είπε ότι ο δικτάτορας Πινοσέτ έγινε προσωπικός φίλος της αλήστου μνήμης πρωθυπουργού της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ και ότι είχε διατάξει να δολοφονήσουν χιλιάδες αντιφρονούντες.

● Έχουμε πήξει στις παραποιημένες ειδήσεις από γνωστούς δημοσιογράφους, που δουλεύουν κυρίως σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

- Όπως για παράδειγμα γνωστή δημοσιογράφος σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι είπε ότι η συγχώνευση των ΣΕΙ και ΤΕΙ δεν απέδωσε, όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρέωσε την αποτυχία αυτή στον πρώην Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

- Αλλά δεν είπε στους τηλεθεατές της η καλή δημοσιογράφος, ότι το σχέδιο συγχώνευσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ ψηφίστηκε το 2013, όταν υπουργός Παιδείας ήταν ο Κώστας Αρβανιτόπουλος και κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία.

● Καλά τόσον καιρό δεν αξιολογούταν οι υπάλληλοι της Βουλής; Αν κάποιος δεν είχε τα προσόντα παρέμεινε υπάλληλός της;

- Το ερώτημα είναι μεν ρητορικό, έχει να κάνει όμως με την ουσία του πράγματος. Δηλαδή στη βουλή γινόταν υπάλληλος όποιος ήθελε και ας μην είχε τα προσόντα, αφού δεν γινόταν αξιολόγηση.

- Καιρός είναι να κάνουν καμιά απεργία οι υπάλληλοι της Βουλής, γατί ο Βούτσης με απόφαση που ήδη αναρτήθηκε στη διαφάνεια, προβλέπεται η αξιολόγησή τους από τους προϊσταμένους των τμημάτων.

● Είναι πανεύκολο για τον Σταύρο Θεοδωράκη να βρει άλλους 42 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ για να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υφυπουργού Παιδείας.

- Τι στο διάβολο, ολόκληρος Τσακυράκης πρότεινε να κατατεθεί η πρόταση μομφής, θα μπορούσε ο Σταύρος να διαφωνήσει;

● Αν δεν μπορεί ο Τσίπρας να κυβερνήσει, ας παραιτηθεί. Είναι τα λόγια του μεγάλου ανδρός εκπροσώπου τύπου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Κικίλια.

- Προφανώς εννοεί ότι αυτός και το κόμμα του ξέρουν πολύ καλύτερα να κυβερνήσουν, εμπειρία την οποία απέκτησαν τα σαράντα χρόνια που κυβερνούν και συγκυβερνούν.

- Εγώ λέω ας μη του χαλάσει το χατήρι ο πρωθυπουργός και να παραιτηθεί. Πάραυτα.

● Αυτό είναι που λένε ότι η εκκλησία έχει ως προμετωπίδα του «αγαπάτε αλλήλους» Αποδείχτηκε αυτό στη Χίο, όπου τέσσερις ενορίες του νησιού δεν ανοίγουν τις αποθήκες για να στεγάσουν τα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους που τρέμουν από την κακοκαιρία και ζουν σε άθλιες συνθήκες.

- Οι ενορίες απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του Μητροπολίτη της Χίου για παραχώρηση των αιθουσών, οι οποίες χρησιμοποιούνται σαν αποθηκευτικοί χώροι.

- Μπράβο τους και πάλι μπράβο. Έτσι αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αλληλεγγύη των συγκεκριμένων ενοριών στους πρόσφυγες.

- Στο κάτω-κάτω οι αίθουσες χρησιμοποιούνται για αποθήκες ίσως και για δράσεις της νεολαίας του νησιού. Για τους πρόσφυγες θα τις διαθέσουν οι τέσσερις ενορίες;

- Ας πάνε στα σπίτια τους οι πρόσφυγες, αν θέλουν να ζεσταθούν και να μη ζητάνε να τους παραχωρηθούν οι αποθήκες των ενοριών. Ακούς εκεί απαίτηση.

● Καλά γιατί υπέβαλε την παραίτησή του ο γραμματέας οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης;

- Επειδή έλειπε από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και πήγε να ψηφίσει άλλος στη θέση του;

- Πολύ ευαισθησία επέδειξε αυτό το παιδί. Γιατί πριν από πολλά-πολλά χρόνια, οι άνθρωποι ψήφιζαν πέντε-έξι φορές για να καταλάβει το κόμμα τους την εξουσία.

- Άλλοι καιροί, ωραίοι, θα μου πείτε, και δεν θα διαφωνήσω μαζί σας. Σιγά και τι έκανε ο συνδικαλιστής της Νέας Δημοκρατίας. Πήγε να ψηφίσει και για άλλον έναν. Σιγά τον πολυέλαιο δηλαδή.

● Βγήκαν παραπάνω τα σχόλια αυτή την εβδομάδα και γι’ αυτό μεταπηδήσαμε και στη σελίδα 14. Κάτι οι επισκέψεις των αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ήπειρο, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν και εκλογές, κάτι ο νέος εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κικίλιας που με τη σειρά του είπε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, κάτι μερικοί που δεν θέλουν α στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με τα «μιάσματα» που τάχαμου είναι προσφυγόπουλα ενώ είναι τζιχαντιστές και να πως βγαίνουν παραπάνω τα σχόλια.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)