Αφήνουμε το γεγονός ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα είχε και πολιτικά αποτελέσματα, εκτός από την απότιση φόρου τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη ενός κράτους.Γιατί εκτός από το πολιτικό αποτέλεσμα, είχε και οικονομικό, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός εκλήθη και επίσημα να επισκεφθεί τις χώρες που εκπροσωπήθηκαν στην κηδεία του Κουβανού ηγέτη, με τις οποίες η Ελλάδα πρόκειται να αναπτύξει ακόμα και εμπορικές σχέσεις.

Υπάρχουν όμως εν Ελλάδι και μερικοί οι οποίο κοστολογούν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αβάνα λες και επρόκειτο για ταξίδι αναψυχής και όχι ταξίδι έκφρασης σεβασμού προς έναν ιστορικό ηγέτη. Δημοσιογράφος, επικαλούμενος μάλιστα πληροφορίες «από έναν πιλότο που πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», μας πληροφορεί ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα στοίχισε 300.000 δολάρια, τη στιγμή που επίσημα στοιχεία για το ταξίδι του πρωθυπουργού και τη διαμονή του συνόλου του πληρώματος στοίχισε 30.000 ευρώ (τα έξοδα παραμονής του αεροσκάφους στην Αβάνα δεν έχουν γίνει γνωστά, αφού οι αρχές της πρωτεύουσας της Κούβας δεν έχουν στείλει το λογαριασμό).

Με αυτόν τον τρόπο, με αυτούς τους τρόπους, είναι γνωστό τι θέλουν να πετύχουν οι αρχιερείς της επανάκαμψης του παλιού συστήματος. Προβάλλοντας σαν γεγονός μια είδηση η οποία γίνεται σημαία στα αντικυβερνητικά μίντια, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι σπάταλη, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης. Αυτό επιδίωξαν με τις αναρίθμητες προσλήψεις στο δημόσιο, αυτό επιδιώκουν και με τις αποκαλύψεις περί σπατάλης στο ταξίδι του πρωθυπουργού. Και ας έχουν αποδειχθεί ότι όλα αυτά είναι πέρα γα πέρα αναληθή.

Θα το πετύχουν;

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)