Η είδηση δημοσιεύεται σε πολλές και κατά τεκμήριο σοβαρές ιστοσελίδες: Δύο παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να βιοπορίζονται σχεδόν επί ένα τέταρτο του αιώνα, τουλάχιστον για τον μισό εργασιακό τους βίο δηλαδή, φρουρώντας τη Μελίνα Μερκούρη, παρότι είχε ήδη αποχωρήσει από τον κόσμο τούτο. Να πεις ότι στήνονταν στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, να επιτηρούν το άγαλμά της και να ελέγχουν τη φρεσκάδα των λουλουδιών, θα το καταλάβαινες, ίσως και να το συγχωρούσες. Αλλά το φάντασμά της;
Απίστευτο; Αδιανόητο; Φαιδρό; «Δεν υπάρχει»; Απ’ τ’ άγραφα; Εφιαλτικά αποκαλυπτικό; Όλα αυτά. Μαζί. Ας μη βιαστούμε πάντως να το χαρακτηρίσουμε «αποκλειστικά ελληνικό», γιατί όποτε σπεύδουμε να αποδώσουμε πρωτεία και αποκλειστικότητες, ανακαλύπτουμε πως έχει κι αλλού φαιδρές πορτοκαλιές, και σε χώρες που τις θεωρούμε υποδείγματα ηθικά ή πολιτικά. Αλλά όπως κι αν το δει κανείς, τα 22 χρόνια που συμπλήρωσαν φρουρούντες τη νεκρή Μελίνα Μερκούρη οι δύο αστυνομικοί είναι ένα ρεκόρ. Ρεκόρ αντικοινωνικής και αντισυναδελφικής μαγκιάς, απ’ τη μεριά τους. Ρεκόρ «αλληλεγγύης» απ’ όσους συναδέλφους τους κάτι γνώριζαν, αλλά φέρθηκαν όπως οι φιλάλληλοι απουσιολόγοι των γυμνασίων κάποτε, που προστάτευαν όσους συμμαθητές τους δυσκολεύονταν στο πρωινό ξύπνημα. Ρεκόρ απάθειας από τους προϊσταμένους τους, που δεν μπορεί, όλο και κάτι θα χρειάστηκε να επικυρώσουν με την υπογραφή τους επί 22 χρόνια. Ρεκόρ γραφειοκρατικής τσαπατσουλιάς και αδιαφάνειας. Ρεκόρ υπναλέου υπηρεσιακού πνεύματος.
Από το 1994 κι έπειτα πέρασαν καμιά δεκαριά πρωθυπουργοί, αν μετρήσουμε και τους υπηρεσιακούς, κι άλλοι τόσοι πολιτικοί προϊστάμενοι ενός υπουργείου που αλλάζει τίτλους κι ωστόσο στη συνείδηση των πολλών παραμένει Δημοσίας Τάξεως, στην ξυλοκοπική του καθαρεύουσα. Και πέρασαν ποιος ξέρει πόσοι προϊστάμενοι των δύο εργασιομανών αστυνομικών. Μυστηριωδώς, η συνέχεια του κράτους ίσχυσε μόνο για τους δύο λουφαδόρους. Αυτοί παρέμειναν ανενόχλητοι στη σκιώδη δουλειά τους. Αν προλάβαιναν να χτυπήσουν και κάνα μεροκάματο σαν σεκιουριτάδες όσο υποτίθεται ότι φρουρούσαν μιαν οριστικά απούσα, θα το διαλευκάνει η ΕΔΕ. Ε, δεν θέλει ρώτημα ποιες απαντήσεις θα δοθούν.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)