Δεν αντισταθμίζεται η είσπραξη χρημάτων με την αντιπάθεια προς την κυβέρνηση, η αύξηση του καφέ που ενσωματώνεται στον προϋπολογισμό του 2017. Γιατί η αύξηση του καφέ θα σημάνει μια σειρά από αυξήσεις και ταυτόχρονα θα σημάνει την εμφάνιση λαθρεμπορίου και στον καφέ, όπως συμβαίνει με τόσα άλλα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης (καπνό, αλκοολούχα ποτά). Ενώ από την άλλη τα χρήματα που εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό από την αύξηση του καφέ, είναι περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ποσό που δεν επιτρέπει …πανηγυρισμούς. Τη στιγμή μάλιστα που το παραεμπόριο σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης βρίσκεται σε έξαρση και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους για την καταπολέμησή του.

Η επιβολή του φόρου επιβαρύνει τόσο τους καταναλωτές, οι οποίοι θα αναγκαστούν να πιούν το καφεδάκι τους σε διπλάσια ενδεχομένως τιμή, όσο και τους εισαγωγείς, αλλά και τους προσφέροντες κάθε είδος εργασίας στους καφέδες και την κατανάλωσή τους.

Δεν ξέρουμε αν έχει το χρόνο, αλλά σίγουρα η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αυξήσει τον καφέ, την καθημερινή συνήθεια των Ελλήνων, γνωστού όντος ότι στη χώρα μας καταναλώνονται πάνω από 42.000 τόνους καφέ ετησίως.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)