Και τον χειμώνα ετούτον έχουμε τα ίδια φαινόμενα. Οι παράνομοι υλοτόμοι οργιάζουν και τώρα χωρίς να φοβούνται τις όποιες διώξει τους, δεν έχουν αφήσει δέντρο για δέντρο,
με την αιτιολογία φυσικά ότι πρόκειται να ζεστάνουν τα παιδιά τους. Και επειδή δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο, επιδίδονται στο παράνομο κόψιμο των δέντρων, καταστρέφοντας δάση.

Μέχρι τώρα οι παράνομοι υλοτόμοι «δούλευαν» τα Σαββατοκύριακα, (που δεν εργάζονται οι υπάλληλοι) τότε που τα αλυσοπρίονα έπαιρναν φωτιά αλλά ο θόρυβος που έκαναν έφτανε στα αυτιά μόνο μερικών ανθρώπων που έβλεπαν να καταστρέφονται τα δάση και ποτέ στους ανθρώπους που υποτίθεται ότι είχαν ταχθεί να τα προφυλάξουν. Τώρα όμως, δεν εξετάζουν τη μέρα ή την ώρα που θα βάλουν μπροστά το θεάρεστο έργο τους, αφού κάθε μέρα είναι ίδια γι’ αυτούς. Και αν κανείς συλλαμβάνεται, έχει έτοιμη τη δικαιολογία: Τα παιδιά του κρυώνουν και έτσι αναγκάζεται να κόψει ξύλα από το δάσος.

Και ας μην έχει παιδιά. Και ας πουλάει τα ξύλα και μάλιστα σε καλή τιμή.

Δεν παίρνει άλλο. Θα πρέπει ή η υπηρεσία να στελεχωθεί με υπαλλήλους οι οποίοι θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους (γιατί μόνιμη επωδός της διοίκησης της εν λόγω υπηρεσίας είναι ότι δεν έχει επαρκές προσωπικό), ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες οπότε η λαθροϋλοτομία οργιάζει, ή οι πολίτες θα πρέπει να καταγγέλλουν όταν υποπίπτει στην αντίληψή τους το προαναφερόμενο περιστατικό. Γιατί όπως πάει το πράγμα, σε λίγον καιρό δεν θα έχει μείνει δέντρο γα δέντρο σε κανένα δάσος, Ακόμα και σε εκείνα που θεωρούνται προστατευόμενα από κάποια συνθήκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στη Βάλια Κάλντα που είναι προστατευόμενος εθνικός δρυμός της Πίνδου, έχουν επιδοθεί στο γνωστό σπόρ τους οι παράνομοι υλοτόμοι. Που σημαίνει ότι οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αφυπνισθούν.

(Να σημειωθεί ότι οι παράνομοι υλοτόμοι έχουν βρει καινούργια μέθοδο, ώστε να αποφεύγουν τις περιπέτειες  με τη δικαιοσύνη –όσοι συλλαμβάνονται φυσικά. Από το καλοκαίρι ακόμα, «ξηραίνουν» τα δέντρα και εμφανίζονται το χειμώνα στην υπηρεσία και λένε ότι τα ξηραμένα δέντρα αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες. Έτσι εξασφαλίζουν νομιμότητα για το κόψιμο των δέντρων και ας το ξέραναν οι ίδιοι «εμβολιάζοντάς» το με κάποιο «ύποπτο» υγρό).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)