Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες από μοναχικούς γερόντους των χωριών για τη διανομή τροφίμων που έλαβε χώρα παραμονές των Χριστουγέννων (και δεν ξέρουμε αν θα επαναληφθεί και την παραμονή της πρωτοχρονιάς). Όπως είναι γνωστό, οι δήμου και εν προκειμένω ο δήμος Ζηρού, μοίρασαν στους γερόντους –κυρίως- των χωριών ρύζι, μακαρόνια και άλλα είδη. Έλα όμως που οι μοιρασιά δεν έγινε σωστά με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν οι γέροντες, τόσο στη στήλη, όσο και αρμοδίως, κυρίως δε σε εκείνους που είχαν αναλάβει το έργο της διακίνησης των ειδών παντοπωλείου.

Η διαμαρτυρία τους συνίσταται στο γεγονός ότι οι επιφορτισμένοι με τη μοιρασιά των ειδών αυτών, …επέλεξαν δικά τους συγγενικά πρόσωπα και έδωσαν το βοήθημα και σε άλλες περιπτώσεις επέλεξαν ανθρώπους οι οποίοι ήταν ψηφοφόροι τους!!! Και άφησαν στην απέξω μοναχικούς γέροντες και γερόντισσες, οι οποίοι περίμεναν αυτό το δώρο, όχι για κανέναν άλλον λόγο –αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα τους έσωζε- αλλά γιατί θα είχαν τη εντύπωση ότι ο δήμος, ή ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, ή όποιος τέλος πάντως είχε αναλάβει την διανομή των ειδών αυτών, τους σκέφτονται. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ένας εξ αυτών είπε στη στήλη, με αρκετή δόση παραπόνου, ότι «η αξία του βοηθήματος είναι μικρή. Μεγαλύτερη όμως αξία έχει ότι και τους απόμαχους της ζωής κάποιος τους σκέφτεται μέρες που είναι».

Δεν ξέρουμε που σκόνταψε η όλη υπόθεση. Σίγουρα όμως θα πρέπει οι δήμαρχοι να επανεξετάσουν τον τρόπο διανομής του βοηθήματος. Και πάντως θα πρέπει να «κατσαδιάσουν» όσους είχαν επιφορτισθεί με τη διανομή του. Και ανάμεσα στους δημάρχους συγκαταλέγεται και ο δήμαρχος Ζηρού.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)