Έχουμε επανειλημμένα γράψει για την ακαταλαβίστικη περίπτωση του τριγώνου διάβασης στην Παντάνασσα. Περιληπτικά η υπόθεση έχει ως εξής: Πριν από δύο περίπου χρόνια ανακοινώθηκαν οι εργασίες παράκαμψης, μια παράκαμψης η οποία επιβάλλονταν να γίνει λόγω του ότι ο εθνικός δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο διασταυρώνεται με τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί το χωριό Παντάνασσα, αλλά κα με τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στην παιδόπολη Ζηρού. Επομένως καθίστατο άκρως επικίνδυνος για τα διερχόμενα προς Φιλιππιάδα, Πρέβεζας και Άρτα αυτοκίνητα, αφού πάντα ελλόχευε ο κίνδυνος μετωπικής σύγκρουσης (κατά το παρελθόν στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις με πολλές -κυρίως υλικές- ζημιές).

Και ενώ άρχισαν οι εργασίες (για τις οποίες μάλιστα είχε δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα), διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν γίνει ι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, με αποτέλεσμα ιδιοκτήτης να εμποδίσει τις εργασίες αφού το μέρος στο οποίο γίνονταν κατά τους ισχυρισμούς του ήταν ιδιοκτησίας του. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι οι εργασίες να έχουν σταματήσει και το «τρίγωνο» της παράκαμψης να χάσκει εντελώς αποκομμένο από τον εθνικό δρόμο, για να μαρτυρά έτσι ότι όλα στην Ελλάδα γίνονται χωρίς κανέναν προγραμματισμό.

Και αναρωτιούνται όλοι αν φταίει η υπηρεσία η οποία δεν συνυπολόγισε τις απαλλοτριώσεις που θα έπρεπε να γίνουν. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οι αρμόδιοι να επιρρίψουν ευθύνες στους μηχανικούς οι οποίοι συνέταξαν τη μελέτη χωρίς να υπολογίσουν τις απαλλοτριώσεις. Αναρωτιούνται επίσης αν φταίει η περιφέρεια στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το έργο. Στην περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει τα χρήματα που δαπανήθηκαν να τα «μοιραστούν» οι Ηπειρώτες. Μάλλον θα πρέπει να καταλογιστούν στην περιφέρεια και στους ανθρώπους οι οποίοι ενέκριναν ένα έργο για το οποίο δεν είχαν ληφθεί οι δέουσες προϋποθέσεις γα την εκτέλεσή του.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης για να αποδώσει το κου Καίσαρος. Εκτός και αν θεωρεί και αυτός ότι είναι μικρό το ποσό το οποίο δαπανήθηκε για μια καρικατούρα έργου, το οποίο αποδεικνύει την τσαπατσουλιά του Ελληνικού δημοσίου. Γιατί δεν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το έργο το οποίο τελικά δεν έγινε, δεν ήταν και λίγα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Έχει ευθύνες και ο περιφερειάρχης , 5.0 out of 5 based on 1 rating