Δεν ξέρουμε ποιοι είναι εκείνοι που εκπόνησαν τη μελέτη, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι η πόλη της Φιλιππιάδας επανέρχεται στην προ εικοσιπενταετίας περίοδο, τότε που πάσχιζε να βγει από τη μιζέρια και να γίνει πόλη, με όλα τα καλά ή κακά που προοιωνίζονταν γι’ αυτήν.

Ο λόγος για την αλλαγή του πεζόδρομου και η κίνηση των αυτοκινήτων (διερχομένων και ντόπιων) στον ιστό την πόλης, δηλαδή ο δήμος θα προχωρήσει στην κατάργηση του πεζοδρομίου και θα επιτρέψει την διέλευση των αυτοκινήτων από την οδό Μπιζανίου, από τον πεζόδρομο δηλαδή, αφού πρώτα τον καταργήσει. Παράλληλα θα αλλάξει και τις οδικές σημάνσεις, αφού πρόκειται να καταργήσει τη σήμανση που εκτρέπει τα αυτοκίνητα σε άλλο δρόμο και τμήμα της οδού Μπιζανίου τον κάνει μονόδρομο. Και όλα αυτά γιατί ο πεζόδρομος που υπάρχει δεν «απέδωσε» και παρκάρουν εκεί αυτοκίνητα, τα οποία προφανώς και το διασχίσουν.

Αντί για τον υφιστάμενο πεζόδρομο, πρόκειται να πεζοδρομήσει άλλους μικρότερους δρόμους, κάθετους στον κεντρικό δρόμο.

Όταν λέμε ότι δεν ξέρουμε ποιοί εκπόνησαν τη μελέτη, το εννοούμε, αφού σε όλους είναι γνωστό ότι οι μελετητές ή ο μελετητής, όπως όλοι ξέρουν, δεν πήρε στοιχεία για την κυκλοφορία μέσα στην πόλη, δεν πήρε στοιχεία ποιοι και πως εξυπηρετούνται από τους νέους πεζόδρομους που προτίθεται να κάνει. Και θα είναι δώρο άδωρο η όποια μεταβολή στην κίνηση των τροχοφόρων και των πεζών, όταν δεν έχουν ληφθεί υπόψιν στοιχεία τα οποία κρίνονται απαραίτητα.

Η ύπαρξη του υπάρχοντος πεζόδρομου δεν εμποδίστηκε από τα αυτοκίνητα που παρκάρουν σ’ αυτόν. Εμποδίστηκε από την ανοχή του δήμου στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τον ωχαδελφισμό που διέπει τους πολίτες αυτού του τόπου. Γιατί αν ο δήμος ήθελε να προστατέψει τον πεζόδρομο, θα μπορούσε να τοποθετήσει μπάρες στις εισόδους του ή ακόμα-ακόμα να πει στην τροχαία να βάζει πρόστιμα στους παρανόμως παρκάροντες, χωρίς φυσικά να τα σβήνει ο κάθε δήμαρχος. Και θα μπορούσε ο δήμος να πεζοδρομήσει και άλλους παράλληλους δρόμους, έτσι ώστε να συνδεθεί το κέντρο της πόλης και να έχουν ελεύθερο χώρο και οι μανάδες μα τα καροτσάκια που τώρα στριμώχνονται και με δυσκολία περνάνε από τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια.

Όσον αφορά τα χρήματα που πρόκειται να διατεθούν για τη νέα ρύθμιση, θα μπορούσαν αυτά να διατεθούν για την είσοδο της πόλης από την πλευρά της Ιόνια οδού, έτσι ώστε να μη ταλαιπωρούνται οι οδηγοί στους στενούς δρόμους μέσα στην πόλη και να χάνουν τον προσανατολισμό τους.

Η νέα …ρύθμιση είναι τόσο νέα που θα φέρει τη Φιλιππιάδα στην προ εικοσιπενταετίας περίοδο, αφού δεν πρόκειται τίποτα να προσθέσει. Απλά θα διατεθούν μερικά χρήματα –αρκετά για να είμαστε ειλικρινείς- τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες ανάγκες του δήμου.

Γιατί και η νέα πεζοδρόμηση, χρειάζεται προστασία έτσι ώστε να μη παρκάρουν παρανόμως τα αυτοκίνητα. Διαφορετικά, μετά από λίγον καιρό θα διαπιστώσουν όλου ότι η πεζοδρόμηση έγινε μόνο και μόνο για το θεαθήναι ή για να παρκάρουν με άνεση μερικοί.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)