Το προσεχές καλοκαίρι θα διαφανεί αν το πολυπόθητο αίτημα των Ηπειρωτών για αποκατάσταση, αναστήλωση και ανάδειξη του περίφημου τοξωτού γεφυριού της Πλάκας, που κατέρρευσε την 1η Φεβρουαρίου του 2015, θα λάβει ξανά «σάρκα και οστά».

Πάντως τα έως τώρα μηνύματα από τους αρμόδιους φορείς που ανέλαβαν το ξαναστήσιμο του ιστορικού γεφυριού, που αγκάλιαζε τις δύο όχθες του Αράχθου, είναι ελπιδοφόρα αφού τέθηκαν σε προτεραιότητα όλα τα απαραίτητα μέσα που θα δρομολογήσουν στην πραγμάτωση του έργου.

Οι προβλέψεις βασίζονται στις αποφάσεις που ελήφθησαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τέλους Φεβρουαρίου ενεστώτος έτους μεταξύ των αρμοδίων φορέων, επ΄ευκαρία της ολοκλήρωσης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Σύμφωνα με την καταρτισθείσα νέα σύμβαση τέθηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις, το χρονοδιάγραμμα και προσδιορίστηκε ο τρόπος για την πραγματοποίηση του έργου, καθώς και η χρηματοδότηση αυτού.

Η πιο σημαντική είδηση που βγήκε από τη σύσκεψη προήλθε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο ανακοίνωσε πως πριμοδοτεί το έργο με 5.500.000, ποσό σημαντικό που θα συμβάλλει αποφασιστικό στην επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος.

Του Κώστα Μπατσή από το ROMIANEWS

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)