● Δεν ξέρω αν θα πρέπει να παρέμβει κανένας αρμόδιος, αλλά θεωρώ ότι υπερβαίνει τη λογική αυτό που συνέβη με τον ασυνείδητο αυτοκινητιστή.

- Στην Ιόνια οδό έτρεχε με 220 χιλιόμετρα την ώρα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είχε την …πρόνοια α ανεβάσει το …κατόρθωμά του στο φαίης μπούκ του.

- Χωρίς φυσικά να σκεφτεί ότι η χώρα μας, η Ελλάδα, κατέχει σχεδόν τα πρωτεία στα αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

- Και ότι η Ήπειρος δεν …υστερεί στον τομέα αυτόν. Γι’ αυτό επιμένω ότι κάποιοι αρμόδιοι θα πρέπει να συνετίσουν τον νεαρό.

● Αχ αυτός ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, που δεν βρίσκει να κάνει τίποτε σωστό αυτή η κυβέρνηση. Ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κυρίως εκείνη των Σαμαρά-Βενιζέλου τα έκαναν όλα σωστά.

- Λέει τώρα –και το αντιγράφουν πολλοί- ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο που κυβερνάει αυτή η κυβέρνηση, έχουν γίνει στην υγεία όλα ρημαδιό. Τίποτα δεν λειτουργεί.

- Δεν ξέρω αν η ΠΟΕΔΗΝ έχει εντάξει στο ρημαδιό που συμβαίνει στην υγεία και τη μη πληρωμή των εργατών καθαριότητα στα νοσοκομεία.

- Γιατί, αν είμαι καλά πληροφορημένος, το ένταλμα με τα χρήματα που δικαιούται οι εργαζόμενοι/ες έχει εκδοθεί από τα νοσοκομεία, εκκρεμεί όμως η υπόθεση της προσφυγής ιδιωτικών εταιρειών που εμποδίζει την τελική υπογραφή του.

● Ο χαμός έγινε με την απόφαση του Σάκη Ρουβά να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα, αγοράζοντας τριάντα εφτά στρέμματα γης.

- Τον συνεχάρησαν όλοι οι δικοί του και ο Μητσοτάκης τον κάλεσε στο γραφείο του (δεν ξέρω αν τον κάλεσε γι’ αυτόν το λόγο) και ήταν και οι δυό γεμάτοι χαρά.

- Μη φανταστείτε ότι ο Κυριάκος κάλεσε το Σάκη στο γραφείο του να συζητήσουν την ένταξη του τελευταίου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

- Όσοι διαδίδουν τέτοια πράγματα είναι προβοκάτορες. Γιατί ο επί θύραις πρωθυπουργός Κυριάκος, κάλεσε τον Σάκη στο γραφείο του προκειμένου να τον συγχαρεί για την απόφασή του.

● Μωρέ καλά κάνουν οι κάτοικοι της Πάργας και ζητάνε μαζί με όλα τα άλλα (όπως είναι η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας) και η εγκατάσταση ΕΚΑΒ πολύ κοντά στην Πάργα (στον Μεσοπόταμο νομίζω).

- Γιατί χαμένος αγώνας είναι εκείνος που δεν δίδεται όπως λένε.

- Προκύπτει όμως ένα ερώτημα. Για το ΕΚΑΒ το αυτοκίνητο του οποίου ζητάνε να είναι πολύ κοντά στην Πάργα, γιατί το ζητάνε;

- Δεν τους ικανοποιεί που το αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ είναι στην Πρέβεζα; Πόσο χρειάζεται να πάει από την πρωτεύουσα του νομού στην Πάργα;

- Μισή ώρα; Και πόσο χρειάζεται στην Αθήνα να πάει ένα αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ στον ασθενή και μετά στο νοσοκομείο;

- Όλα καλά, αλλά νομίζω ότι οι κάτοικοι της Πάργας για το θέμα αυτό ξεσηκώνονται μάλλον άδικα. Εκτός και αν θέλουν να μας πουν ότι επειδή είναι τουριστικός προορισμός παγκόσμιας ακτινοβολίας, θέλουν να τα πάρουν όλα στα μέρη τους.

● Δόξα σοι ο Θεός. Απαλλάχτηκε από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, ο πνευματικός του Θοδωρή Ρουσόπουλου, μοναχός Εφραίμ και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου.

- Το δικαστήριο, δηλαδή, δεν μπόρεσε να αποδείξει πως οι μοναχοί γνώριζαν πως η λίμνη Βιστωνίδα και τα παραλίμνια οικόπεδα άνηκαν στο ελληνικό κράτος, όταν «διαπραγματεύονταν» την «ανταλλαγή» τους με ακίνητα του δημοσίου.

- Ακόμα και το δικαστήριο που τους αθώωσε, αναγνωρίζει τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά δε βαριέσαι.

- Δεν ήξεραν τα παιδιά. Παρασύρθηκαν από βυζαντινά χρυσόβουλα και έκαναν «μπίζνες». Οι πρώτοι είναι ή οι τελευταίοι;

● Διάβασα ότι είναι πολλοί οι συμπατριώτες μας που δεν πληρώνουν σε ταμεία και εφορίες. Κι ενώ έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν, καμώνονται πως δεν έχουν για να μη πληρώσουν.

- Με βίλες σε παραθεριστικά μέρη, με ακριβά αυτοκίνητα, με καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, εμφανίζονται πολλοί συνέλληνες, οι οποίοι όμως εμφανίζονται ως μπαταχτσήδες, γιατί δεν πληρώνουν ούτε φράγκο.

- Εδώ σε θέλω. Μια καλή πράξη της κυβέρνησης, θα ήταν να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που διαθέτουν πλούτο και δεν με διάφορα τερτίπια δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

- Και για να μη νομίσετε ότι αραδιάζω φούμαρα, σας μεταφέρω ένα-δυό σημεία από αυτά που διάβασα.

- Κρεοπώλης στην περιοχή της Φθιώτιδας έφτασε να έχει 8,5 εκατομμύρια δάνεια από διάφορες τράπεζες χωρίς να μπορεί να πληρώσει. Το ερώτημα είναι γιατί ένας επαγγελματίας που διατηρεί κρεοπωλείο σε επαρχιακή πόλη είχε τόσο υψηλά δάνεια, ποιοι τα ενέκριναν και με ποια κριτήρια και πού κατευθύνθηκε όλο αυτό το χρήμα.

- Εμπορική εταιρεία που εισάγει προϊόντα από την Κίνα και πουλάει σε μαγαζιά στην Ελλάδα έφτασε να έχει χρέος 4,5 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία και το ΙΚΑ! Το εντυπωσιακό είναι ότι έχει μηδέν χρέος σε τράπεζες, καθώς κατάφερε να ρυθμίσει τα δάνειά του και δεν φαίνεται ποτέ «κόκκινος» στον Τειρεσία.

- Ιδιοκτήτης βίλας πολλών εκατομμυρίων ευρώ χρωστά στην εφορία περί το 1,2 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα κανείς δεν του έκανε τίποτε διότι δήλωνε τη βίλα ως πρώτη κατοικία.

● Καλά η Νέα Δημοκρατίας πρόκειται να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές γα την τοπική αυτοδιοίκηση, όταν έρθει εν τη βασιλεία της (με το Μητσοτάκη φυσικά πρωθυπουργό).

- Δεν ξέρω όμως αν οι συνεταίροι του (όποιοι και να’ ναι) θα θελήσουν να καταργηθεί η απλή αναλογική.

- Πραγματικά δεν ξέρω σε τι θα έβλαφτε τους αυτοδιοικητικούς η απλή αναλογική. Γιατί αν μιλάνε για «συναλλαγές κάτω από το τραπέζι», θα απαντήσουν οι πολίτες ότι έχουν δει πολλά τα μάτια τους και τώρα που δεν ισχύει η απλή αναλογική.

- Και για να επανέλθουμε στη Νέα Δημοκρατία και στον Μητσοτάκη, που λέει ότι θα καταργήσει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το σίγουρο είναι ότι την απλή αναλογική τη θέλει μόνο στα συνδικάτα.

- Γιατί εκεί α’ ότι μάθαμε και διαβάσαμε, επιθυμεί να γίνονται απεργίες όταν τις θέλουν το 50+1% των εργαζομένων.

- Που σημαίνει ότι η απλή αναλογική είναι ένα εκλογικό σύστημα «όπου μας βολεύει». Για τους αυτοδιοικητικούς θα πούμε μόνο ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στο κόμμα του Μητσοτάκη.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)