Ο δήμος Αρταίων έχει χωροθετήσει το πράσινο σημείο, τον χώρο δηλαδή που θα οδηγούνται όλα τα προς ανακύκλωση υλικά και ο χώρος αυτός βρίσκεται πολύ κοντά στη Φιλιππιάδα, συγκεκριμένα στη Γέφυρα Καλογήρου, όπου ο γειτονικός δήμος διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο. Εκεί κοντά θα εδρεύει και ο ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Και εκτιμά ο δήμος Αρταίων ότι το κόστος για τον πολίτη θα μειωθεί κατά πολύ.

Αναλογιζόμαστε αν ο δήμος Αρταίων είχε άλλον χώρο να κατασκευάσει το πράσινο σημείο ή αν επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο στ Γέφυρα Καλογήρου στη λογική «μακριά από το σπίτι μου και ας είναι στην αυλή του γείτονα». Και είμαστε γι’ αυτό πεπεισμένοι ότι ο δήμος Αρταίων δεν επέλεξε τον χώρο αυτόν γιατί δεν είναι άλλον χώρο, ή γιατί θα μειωθεί το κόστος των πολιτών από την μικρή απόσταση που θα είναι ο ΣΜΑ με το πράσινο σημείο. Τον επέλεξε γιατί κανένας δεν φωνάζει, κανένας δεν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει δυναμική επιχειρηματική ανάπτυξη, κάτι που φυσικά θα ανακόψει το πράσινο σημείο.

Δεν «φωνάζουν» οι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται, ίσως γιατί δεν πήραν χαμπάρι τη πτώση που θα φέρει στην περιοχή το πράσινο σημείο. Δεν «φωνάζει» όμως και ο δήμος του Ζηρού, ο οποίος υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχει οράματα για τον τόπο. Γιατί το σημείο όπου πρόκειται να γίνει το πράσινο σημείο του δήμου Αρταίων, είναι μεν μακριά από την Άρτα, πολύ κοντά όμως στη Φιλιππιάδα, την οποία –όπως έχουμε ξαναγράψει- θα πνίξουν τα προς ανακύκλωση σκουπίδια.

Δικαίως τα ερωτήματα των πολιτών είναι πολλά. Και απευθύνονται κυρίως προς τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Για ποιόν λόγο ο δήμος Ζηρού σιωπά; Δεν πήραν οι δημοτικοί σύμβουλοι είδηση ότι ο δήμος Αρταίων πρόκειται να ορίσει ως πράσινο σημείο τον χώρο που είναι μεν ιδιόκτητος, του δήμου δηλαδή, αλλά είναι μια ανάσα από τη Φιλιππιάδα και μάλιστα είναι εντός της περιοχής που αναπτύσσεται δυναμικά; Μήπως συμβαίνει τίποτε άλλο το οποίο αδυνατεί να συλλάβει ο κοινός νους;

Ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο δήμος, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)