Είναι να λυπάται κανείς με την πανελλήνια πρωτιά της Φιλιππιάδας, να μη θέλουν μερικοί να μάθουν τα προσφυγόπουλα γράμματα και να θέλουν να τα εγκλωβίσουν σε γκέτο, μακριά από τον ιστό της πόλης, έτσι ώστε να απομονωμένα να αντιμετωπίσουν μόνα τους τη ζοφερή πραγματικότητα του ξεριζωμού τους και τους λόγους για τους οποίους αυτή έγινε.

Είναι η μόνη πόλη, από όλες τις πόλεις της επικράτειες που έχουν εγκατασταθεί οι πρόσφυγες, της οποίας μερίδα γονέων αρνείται να μάθουν γράμματα τα προσφυγόπουλα, αρνούνται δηλαδή ένα από τα βασικά δικαιώματα των παιδιών, αυτό της μάθησης.

Ένα ένα τα επιχειρήματα των αντιδρώντων γονέων (γιατί δεν είναι όλοι οι γονείς) έχουν εκπέσει. Εξέπεσε παραδείγματος χάρις το επιχείρημα ότι τα προσφυγόπουλα δεν έχουν εμβολιαστεί, πράγμα που δεν συμβαίνει. Γιατί τα προσφυγόπουλα όχι μόνο έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, αλλά στο σύνολό τους έχουν κάνει μάλλον περισσότερα εμβόλια από τα παιδιά Ελληνόπουλα που πάνε στο σχολείο.

Εξέπεσε και το επιχείρημα ότι τα προσφυγόπουλα θέλουν να κάνουν τα Ελληνόπουλα να …αλλαξοπιστήσουν. Δεδομένου ότι και στο σχολείο θα πηγαίνουν τις απογευματινές ώρες, άρα δεν θα έρχονται καν σε επαφή με τα Ελληνόπουλα, αλλά και γιατί δεν …έχουν όρεξη να αλλαξοπιστήσουν τα Ελληνόπουλα. Μόνο να μάθουν γράμματα θέλουν.

Το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι το μόνο αρμόδιο για την εκπόνηση προγράμματος για τη μόρφωση των προσφυγόπουλων, δεν λέει και πολλά πράγματα στους «ανησυχούντες» γονείς, αφού αυτοί μπορούν να επιβάλλον το πρόγραμμά τους στοιχιζόμενοι πίσω από άναρθρες κραυγές εχθρών της μάθησης των προσφυγόπουλων, όπως πολλοί είχαν στοιχηθεί πίσω από τις κραυγές εκείνων που δεν ήθελαν να έρθουν πρόσφυγες στη Φιλιππιάδα, λες και θα μόλυναν τα όσια και τα ιερά της πατρίδας.

Και το Υπουργείο Παιδείας λέει ότι τα προσφυγόπουλα θα πρέπει να μάθουν γράμματα, έστω και το λίγο διάστημα που μένει μέχρις ότου λήξει το σχολικό έτος. Γι’ αυτό και έχει διορίσει δασκάλους και καθηγητές. Τους έχει διορίσει για τον σκοπό αυτόν.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να κινηθούν ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα. Δεν μπορεί και δεν πρέπει η Φιλιππιάδα να αποτελέσει εξαίρεση για όλη της Ελλάδα. Να αρνείται δηλαδή τη μάθηση στα προσφυγόπουλα με αστείες προφάσεις, οι οποίες δεν ισχύουν κιόλας. Είναι θα λέγαμε ντροπή για το σύνολο των κατοίκων της πόλης, να τη διαφεντεύουν ελάχιστοι «γονείς» και «κηδεμόνες», οι οποίοι δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν, παρά μόνο με τους πρόσφυγες και να εκδίδουν ανακοινώσεις εναντίον των προσφυγόπουλων.

Ντροπή πρωτίστως για το σύνολο των δημοτικών αρχόντων μας και ντροπή για τους ανθρώπους ου κατοικούν σ’ αυτήν.

 

(Δεν ξέρουμε από πού αντλεί τις πληροφορίες του το κοινωνικό ιατρείο Πρέβεζας και βγάζει ανακοινώσεις με τις οποίες καταγγέλλει το τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε προσπάθειες να πάνε τα παιδιά στο σχολείο. Φαίνεται ότι οι επικεφαλείς του Κοινωνικού ιατρείου Πρέβεζας, θα έχουν καλή πληροφόρηση για τις ενέργειες που ΔΕΝ έκανε ο βουλευτής, παρ’ ότι για τις επαφές που είχε με τους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας και για το ενδιαφέρον του για τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα, είναι γνωστά και στους επικεφαλείς του Κοινωνικού Ιατρείου. Μόνο που δεν ξέρουμε αν το Κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας έχει δείξει την ευαισθησία του για τα προσφυγόπουλα και τους πρόσφυγες εν γένει, τόσον καιρό που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκης).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Μοναδική εξαίρεση η Φιλιππιάδα, 5.0 out of 5 based on 1 rating