Υποχρεωτική την αναγραφή στη συσκευασία της χώρας προέλευσης, της χώρας συσκευασίας και παραγωγής με την νέα νομοθετική ρύθμιση τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ήταν οι ελληνοποιήσεις δηλαδή η επίθεση από μαϊμού προϊόντα που έπαιρναν ελληνικό διαβατήριο καθώς και η έλλειψη ρευστότητας.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να αναζητεί προϊόντα, όπου αναγράφεται σε όλες τις διαδικασίες, η χώρα προέλευσης, συσκευασίας και παραγωγής εξήγησε ο κ. Αποστόλου. Η νομοθετική ρύθμιση αφορά τα νωπά (π.χ. γάλα και προϊόντα γάλακτος) και ευαίσθητα προϊόντα.

Μιλώντας για τις πληρωμές των νωπών προϊόντων ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης ανέφερε ότι παρά τη σχετική οδηγία που έλεγε ότι θα πρέπει να γίνονται σε 60 ημέρες υπήρχε «παράθυρο» οπότε στην πράξη, αυτή, δεν εφαρμοζόταν.

“Τώρα θα υπάρξει υποχρέωση πληρωμών ως 60 ημέρες με κυρώσεις για τον έμπορο ως το 30% της αξίας του τιμολογίου. Αν επαναληφθεί δεύτερη φορά η παρανομία μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος του επαγγέλματος του εμπόρου ενώ προβλέπονται και πρόστιμα ως 100.000 ευρώ σε κάθε έλεγχο. Πρέπει όμως και ο παραγωγός, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, “να επιμείνει να μην περάσει αυτή η προθεσμία πληρωμών αλλιώς να την καταγγείλει”.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)