Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο την Τρίτη το πρωί οι γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου της Παλαιάς Φιλιππιάδας και αντί αυτού έστειλαν εξώδικα στους καθηγητές να μη δεχτούν τα παιδιά των προσφύγων στις αίθουσες διδασκαλίας του δημοτικού σχολείου, επικαλούμενοι …ασθένειες της οποίες προφανής έχουν τα προσφυγόπουλα.

Είναι πραγματικά κρίμα για τα παιδιά που μιά εβδομάδα πριν από το Πάσχα δεν πάνε στο σχολείο, και ντροπή για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σ’ αυτό, επικαλούμενοι αναίτια …κάποιες ασθένειες, ενώ έχουν στείλει και εξώδικα στους καθηγητές να υποκύψουν στις δικές τους …ορέξεις και να …διανοηθούν να δεχτού τα παιδιά των μεταναστών στις αίθουσες όπου κάνουν μάθημα τα δικά τους παιδιά.

Μοναδική περίπτωση είναι το 2ο δημοτικό σχολείο της Παλαιάς Φιλιππιάδας, όπου προφανής οι γονείς δεν θέλουν να μάθουν γράμματα τα προσφυγόπουλα, όταν ακόμα και σε υπερσυντηρητικές περιπτώσεις, οι γονείς δέχτηκαν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που λέει ότι στη μόρφωση έχουν δικαίωμα όλα τα παιδιά, είτε είναι προσφυγόπουλα (των οποίων η μάθηση είναι υποχρέωση της πολιτείας που τα φιλοξενεί), είτε είναι Ελληνόπουλα. Και αυτό γιατί πέφτουν θύματα κάποιων οι οποίοι έχοντας κατά νου άλλες πολιτικές επιδιώξεις, οδηγούν τους γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου σε έκνομες ενέργειες.

Τα προσφυγόπουλα που πηγαίνουν στα σχολεία της Φιλιππιάδας είναι 34 στα δημοτικά και 23 προσφυγόπουλα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα άλλα δημοτικά σχολεία, στα γυμνάσια και τα Λύκεια της Φιλιππιάδας, δεν υπήρξε πρόβλημα με τη μάθηση των προσφυγόπουλων και όλα κύλησαν ομαλά.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο δήμαρχος Φιλιππιάδας έλειπε στην Αθήνα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)