Με τον παραπάνω τίτλο η” efimerida” σχολιάζει το τοπίο της λίμνη Ζηρού, συνοδεύοντάς το από βίντεο με εικόνες όχι μόνο της λίμνης, αλλά και ολόκληρου του χώρου γύρω απ’ αυτήν, προτρέποντας τους λάτρεις της πεζοπορίας και της ποδηλασίας να τον επισκεφτούν.

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρεται το γεγονός ότι «Η λίμνη Ζηρού είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο – μοιάζει με Ελβετικό τοπίο – που ήταν σχετικά άγνωστο στο κοινό, γιατί δεν υπήρχε στους τουριστικούς χάρτες. Αποτελεί επιπλέον έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας, αλλά και της ποδηλασίας και προσφέρει τη μοναδική ομορφιά και τη γαλήνη της παρθένας φύσης στους επισκέπτες που έχουν την τύχη να βρεθούν εκεί. Το όνομά της Λίμνης Ζηρού έχει Σλαβική προέλευση (π.χ. η λέξη λίμνη είναι озеро (οζέρο) στα Ρωσικά, језеро στα Σέρβικα ή езеро στα Βουλγάρικα), προφανώς κατάλοιπο μεσαιωνικής εποίκησης της περιοχής από Σλαβικά φύλα», ενώ γίνεται μνεία και στη μυθολογία που συνοδεύει τη λίμνη τη γνωστή στους ντόπιους με τις δίδυμες αδελφές.

Φυσικά και είναι ευκαιρία για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της ποδηλασίας να επισκεφθούν τη λίμνη Ζηρού, αλλά θα πρέπει να την επισκεφθούν και όλοι οι πολίτες, τουλάχιστο της Ηπείρου, για να ανακαλύψουν την ομορφιά του χώρου. Τώρα μάλιστα που η λίμνη Ζηρού και ο περιβάλλον χώρος της έχουν πάρει τουριστικές διαστάσεις, είναι ευκαιρία στους πολίτες να δουν υτό το υπέροχο Ελβετικό τοπίο.

Το αν αξιοποιήθηκε από τους δήμους που ανήκε και από το δήμο που τώρα ανήκει, είναι μια άλλη ιστορία. Ποτέ πάντως δεν είναι αργά. Αν θέλει ο τόπος αυτός να έχει κάτι να προσφέρει στους επισκέπτες του.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)