Το περιστατικό είναι σε όλους γνωστό, αφού πρόκειται για περιστατικό το οποίο όλο έχουμε ζήσει και τείνει να προσλάβει διαστάσεις εγκληματικής ανευθυνότητας. Πρόκειται για τους οδηγούς που το ένα χέρι το έχουν στο τιμόνι και το άλλο στο κινητό τους, αφού μιλάνε στο κινητό οδηγώντας το αυτοκίνητό τους. Κάτι που όλοι το βλέπουμε κάθε μέρα, όταν οι μισοί τουλάχιστον οδηγοί, είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες, μιλούν στο κινητό τους οδηγώντας, αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις, που σε πολλές περιπτώσεις είναι βαρύτατες. Καθυστερούν προκλητικά, οδηγούν σαν να είναι μεθυσμένοι κάνοντας οχτάρια στο δρόμο, ενώ σύνηθες είναι το φαινόμενο να είναι εμπόδιο για τους συνεπείς οδηγούς, επειδή «πιάνουν» το κέντρο του δρόμου και οδηγώντας με ασυνάρτητα, δεν αφήνουν να περάσει ο συνεπής οδηγός.

Δεν είναι προς επίρρωση των παραπάνω αν διηγηθεί κανείς ένα παρόμοιο περιστατικό. Έχει τη σημασία του πάντως να πούμε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι ασυνείδητοι αυτοί οδηγοί, έχουν «συμμετάσχει» σε αρκετά τροχαία ατυχήματα, όταν αμέριμνοι χασκογελούν μιλώντας στο κινητό τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει η πράξη τους. Και ας λέει η επιστήμη ότι όταν ένας οδηγός μιλάει στο κινητό του, είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες να προκαλέσει ατύχημα και ας λένε οι επιστήμονες ότι αποσπάται η προσοχή των οδηγών όταν μιλάνε στο κινητό τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δική τους ζωή και η ζωή των άλλων οδηγών και πεζών.

Δυστυχώς οι προτροπές και οι νουθεσίες από τους αστυνομικούς στους ομιλούντες κατά την οδήγηση στο κινητό τους, δεν αποτελούν λύση. Στην προκειμένη περίπτωση -κατά την άποψή μας- χρειάζονται πολύ αυστηρές ποινές στους παραβάτες, μέχρι και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μερικά χρόνια ή και για πολύ περισσότερα αν ο οδηγός είναι υπότροπος. Μπορεί με τον τρόπο αυτόν να δοθεί υποφερτή λύση αν όχι να εξαλειφθεί το πρόβλημα.

Δυστυχώς εδώ καταλήγουμε. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτε με τις συμβουλές. Δυστυχώς.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)