Το πάγιο και χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, βαίνει προς τη λύση του, αφού ήδη δημοπρατήθηκε το αποχετευτικό έργο της κατασκευής αγωγών ακαθάρτων στα παράλια της Πρέβεζας. Πρόκειται για τον αγωγό που καλύπτει τις ανάγκες αποχέτευσης των οικισμών Βράχου, ριζών, Καστροσυκιάς και των παραλιών Βράχου, Λυγιάς, Ριζών, Καστροσυκιάς, Νέα Σαμψούντας, Νέας Σινώπης και Καναλίου, ενώ πρόκειται να διαχειρίζεται και τα λύματα της παραλίας της Πάργας και του οικισμού της Λούτσας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 33.108.000 ευρώ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αποχετευτικά έργα της χώρας.

Στη μελέτη περιλαμβάνονται η κατασκευή αγωγού βαρύτητας μεταφοράς των λυμάτων προς το σημείο του αποδέκτη και υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων που θα έχει μήκος 1.800 μέτρα. Ενώ προβλέπεται η κατασκευή 25 αντλιοστασίων αποχέτευσης λυμάτων καθώς και 5.100 αναμονές για ιδιωτικές συνδέσεις ακαθάρτων. Προβλέπεται ότι από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης, ο εργολάβος πρέπει να παραδώσει το έργο εντός 40 μηνών.

Είναι σημαντικό το έργο αυτό από το γεγονός ότι μπορεί η τουριστική περίοδος να είναι μικρή, πλην όμως στις παραπάνω παραθαλάσσιες περιοχές συρρέουν πολλοί τουρίστες Έλληνες και αλλοδαποί, οι οποίοι μέχρι τώρα βλέπουν τα λύματα των διαφόρων καταστημάτων που έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές αυτές, να επιπλέουν στα νερά της θάλασσας στα οποία κολυμπούν. Εξ άλλου η Πάργα, αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό για πολλούς τουρίστες, κυρίως αλλοδαπούς.

Τη σημαντικότητα του έργου εξήρε και ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα αναβαθμίσει τουριστικά της παραλιακή ζώνη και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ τόνισε πως ανάλογα έργα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Από το γραφείο τύπου του δήμου Πρέβεζας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ένα από τα μεγαλύτερα αποχετευτικά έργα της χώρας η κατασκευή αποχετευτικών αγωγών (δίκτυα συλλογής , μεταφοράς και διάθεσης) και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας προϋπολογισμού 33.108.000 ευρώ δημοπρατήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Το δίκτυο των προς κατασκευή αγωγών ακαθάρτων καλύπτει την αποχέτευση των οικισμών Βράχου και παραλίας Βράχου, παραλίας Λυγιάς, Ριζών, παραλίας Ριζών, Καστροσυκιάς και παραλίας Καστροσυκιάς, Νέας Σαμψούντας, Νέας Σινώπης και Καναλίου ενώ διαχειρίζεται και τα λύματα των οικισμών Λούτσας και παραλίας του Δήμου Πάργας.

Στα προς κατασκευή έργα περιλαμβάνονται και τα έργα διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον αποδέκτη.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί:

Αγωγός βαρύτητας (που λειτουργεί υπό πίεση) μεταφοράς των λυμάτων προς το σημείο του αποδέκτη και υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, μήκους 1.800 m, στο πέρας του οποίου τοποθετείται διαχυτής επτά στομίων από όπου εκρέουν τα λύματα.

Στο πλαίσιο της παρούσας εργολαβίας προβλέπεται η κατασκευή 25 αντλιοστασίων αποχέτευσης λυμάτων καθώς και η κατασκευή 5.100 αναμονών για τις ιδιωτικές συνδέσεις ακαθάρτων.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών σε διάστημα 40 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο το οποίο θα αναβαθμίσει τουριστικά την παραλιακή ζώνη ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

” Η αποχέτευση της παράκτιας ζώνης του Δήμου ήταν ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας” καταλήγει ο κ. Μπαΐλης υπογραμμίζοντας ότι τέτοια έργα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή.

Από το γραφείο τύπου του δήμου

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)