Τυπική μάλλον θα θεώρησαν οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας τη διαδικασία των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του δήμου Ζηρού και απείχαν από τη συζήτηση, στην οποία κανονικά θα έπρεπε η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου να ήταν γεμάτη (οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού που παραβρέθηκαν, δεν υπολογίζονται γιατί η παρουσία τους ήταν αφορούσε θέμα που σχετίζονταν με το Θεσπρωτικό και αφορούσε την πλατεία που πρόκειται να γίνει εκεί).

Αν και τα πεπραγμένα του δήμου Ζηρού, όπως τα ανέγνωσε ο δήμαρχος, ήταν μάλλον μια έκθεση για τα καλώς καμωμένα τον περασμένο χρόνο, εν τούτοις θα έπρεπε να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον από τους πολίτες και να μη παρουσιαστεί το φαινόμενο να είναι μόνο ένας ακροατής των πεπραγμένων, όπως συνέβη την περασμένη Δευτέρα.

Εν πάση περιπτώσει ο δήμαρχος θεώρησε ότι τη χρονιά που πέρασε επιτέλεσε σπουδαίο έργο σε όλους τους τομείς όπως για παράδειγμα στην εκπαίδευση, στον αγροτικό τομέα, στο πολιτισμό, στη ύδρευση και γενικά σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του δήμου. Και φυσικά δεν άφησε απ’ έξω τη λίμνη Ζηρού και το περιβάλλοντα χώρο του Ζηρού, για τον οποίον πάντως είπε ότι με τον τρόπο του πρόκειται να προσελκύσει ιδιώτες, αφού, κατά την άποψή του, μόνο έτσι μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή.

Η απουσία πολιτών προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ακόμα και στους συμβούλους της πλειοψηφίας και πάντως ελέχθη ότι η απουσία κοινού οφείλεται στο ότι ο ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων του δήμου, έχει καταντήσει διαδικασία χωρίς ουσία, γεγονός που συμβαίνει σε όλους τους δήμους, κυρίως τους μικρούς, όπου το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πού περιορισμένο.

Για την ιστορία πάντως να επαναλάβουμε ότι στον εν λόγω απολογισμό, ήταν μόνο ένας ακροατής.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)