Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας η ημερίδα «Το μονοπάτι της λίμνης Ζηρού» που έγινε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ζηρού το περασμένο Σάββατο 20 Μαΐου 2017..

Η ημερίδα άνοιξε με το καλωσόρισμα του κόσμου από τον υπεύθυνο του Κέντρου Δημήτριο Μπάσιο ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Δήμου Ζηρού  Κων/νος  Κατραχούρας Κων/νο. Στη συνέχεια η Χριστίνα Κίτσου, μέλος της Π.Ο. του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, ανέδειξε τη σπουδαιότητα ένταξης των μονοπατιών στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας Λεωνίδας Σπαής έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή πεζοπορία αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον εξοπλισμό, στη προετοιμασία και στην αντιμετώπιση ατυχήματος στο βουνό.

Η εθελοντική ομάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με επικεφαλής τον Εμμανουήλ Αγγελάκη, αναισθησιολόγο, μίλησε για τη βασική υποστήριξη ζωής και οι νοσηλευτές Θωμάς Ντούσκος και Μελένια Παπαματθαίου βοήθησαν στην επίδειξη και πρακτική εφαρμογή της θέσης ανάνηψης, αλλά και της περίπτωσης που το θύμα έχει σταματήσει να αναπνέει.

Στη συνέχεια, ο Βασίλειος  Δάλαρος, διευθυντής Δασών Πρέβεζας, μίλησε για τη δημιουργία του δάσους Ζηρού, για την ασθένεια μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου και τέλος αναφέρθηκε στα μονοπάτια και τους λόγους ύπαρξής τους καθώς και αξιοποίηση αυτών.

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με τον πυρονόμο Βασίλειο Γεροστέργιο, που έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Αμέσως μετά, ξεκίνησε η πεζοπορία γύρω από τη λίμνη όπου οι περιπατητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πανοραμική θέα στη λίμνη αλλά και να γνωρίσουν το δασικό οικοσύστημα και να κάνουν αναγνώριση των ειδών με τη βοήθεια του Γιώργου Μπαλάφα, δασονόμου Φιλιππιάδας καθώς και γεωλογική ξενάγηση από τον Διονύσιο  Παπανίκο, γεωλόγο του ΙΓΜΕ.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους τοπικούς εκπροσώπους των αρχών, παρευρέθη και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας Μιλτιάδης Παππάς.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)