Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι στην υγεία τα πράγματα είναι ρόδινα. Μακάρι να μπορούσε να ήταν καλύτερα, μακάρι να μη χρειάζονταν επισκέψεις τοπικών παραγόντων στους αρμόδιους φορείς της υγείας για να διευθετηθούν τα κακώς κείμενα.

Από τις ελλείψεις όμως που παρατηρούνται και υπάρχουν στην υγεία, μέχρι τις κραυγές των συνδικαλιστικών οργάνων (η ΠΟΕΔΗΝ ως γνωστόν εκδίδει ανακοινώσεις, σάμπως όλα τα κακά στην υγεία να ήρθαν επί της τωρινής κυβέρνησης) και τις επισκέψεις των τοπικών παραγόντων στους αρμόδιους της υγείας προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα, απέχουν πολύ.

Προσφάτως, την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μια τέτοια επίσκεψη από εκπροσώπους του δήμου Ζηρού στην Πάτρα, όπου οι εκπρόσωποι του δήμου, επικεφαλής των οποίων ήταν ο αντιδήμαρχος Ζήκος Ρεμπής,  συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Δημήτριο Κωστακιώτη, αρμόδιο για θέματα κέντρων υγείας.

Δεν ξέρουν τι διαβεβαιώσεις έλαβαν οι εκπρόσωποι του δήμου, πλην όμως είμαστε σίγουροι ότι από άγνοια ίσως δεν είπαν τα πραγματικά περιστατικά στον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Δεν είπαν για παράδειγμα πως είναι δυνατόν όταν ήταν άλλη κυβέρνηση στον Κέντρο Υγείας της Φιλιππιάδας οι βάρδιες «έβγαιναν» και ας υπηρετούσαν δύο όλο κι όλο γιατροί. Ενώ τώρα δεν «βγαίνουν» και ενώ στο ίδιο κέντρο υπηρετούν πέντε γιατροί.

Δεν είπαν για γιατρό που υπηρετούσε αλλού, ενώ η θέση του ήταν σε κάποιο από τα Κέντρα Υγείας.

(Φυσικά τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο τραγικά, αν στην εξουσία δεν ήταν η τωρινή κυβέρνηση, αλλά άλλη και στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας ήταν άλλος διοικητής, ο οποίος θα ήταν φίλα προσκείμενος προς την άλλη κυβέρνηση).

Δεν είπαν ότι δύο οδοντίατροι δεν χρειάζονται σε ένα κέντρο υγείας (το οποίο δεν έχει τουρισμό) και ότι ο ένας από τους δύο μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άλλο κέντρο υγείας.

Δεν είπαν για το βοηθητικό προσωπικό που είναι υπεράριθμο σε κέντρο υγείας, ενώ αλλού υπάρχει έλλειψη από βοηθητικό προσωπικό.

Δεν είπαν ακόμη ότι στον ίδιο δήμο λειτουργούν δύο κέντρα υγείας μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Εκτός και όλα τα παραπάνω τα είπαν οι εκπρόσωποι του δήμου Φιλιππιάδας και πήραν τις διαβεβαιώσεις που πήραν.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)