Υπογράφηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 η παράδοση του στρατοπέδου «Πετροπουλάκη» στον δήμο Ζηρού, αφού πριν από 0 περίπου χρόνια είχε παραχωρηθεί από τον τότε δήμο Φιλιππιάδας στο στρατό για τις ανάγκες του.

Ήταν μια ενέργεια η οποία είχε απασχολήσει τους πολίτες της Φιλιππιάδας τόσο στις συζητήσεις που γίνονταν στα διάφορα στέκια, όσο και στις προεκλογικές περιόδους, όταν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι έκαναν αναφορά στην απόδοσή του στον δήμο Ζηρού.

Μετά την υπογραφή παραχώρησης η οποία έγινε μεταξύ του νυν δημάρχου Νίκο Καλαντζή και του αξιωματικού του στρατού Αντώνιου Κονδύλη, ο δήμαρχος Ζηρού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην εξέλιξη αυτή και μάλιστα μερικούς ονομαστικά. Στο λόγο του ο δήμαρχος Ζηρού είπε μεταξύ άλλων: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επισημοποιείται με τη μορφή συμβολαιογραφικής πράξης η επιστροφή της κυριότητας της έκτασης του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στο Δήμο και στους κατοίκους της Φιλιππιάδας, έπειτα από μισό και πλέον αιώνα.

Να υπενθυμίσω ότι ο χώρος είχε παραχωρηθεί από τον πρώην Δήμο Φιλιππιάδας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη λειτουργία στρατοπέδου σε δύο στάδια. Το πρώτο το 1961 με την παραχώρηση 40 στρεμμάτων και τον Μάρτιο του 1967 με την παραχώρηση άλλων 78 στρεμμάτων.

Σήμερα και μετά από κάποιες απαλλοτριώσεις για τις ανάγκες διαπλάτυνσης δρόμων κλπ. το μέγεθος της έκτασης είναι περίπου 110 στρέμματα. …… Θα επιδιώξουμε να το μετατρέψουμε σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ζωντανά σημεία όχι μόνο για την πόλη της Φιλιππιάδας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Ζηρού, ακόμη και για ολόκληρη την Ήπειρο.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη για την οποία θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα στελέχη του ΤΕΘΑ, το νομικό σύμβουλο του Δήμου μας τον κ. Τούση και όλους όσοι συνέδραμαν για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Τώρα καλούμε την Πολιτεία να βαδίσουμε από κοινού στα επόμενα βήματα, που είναι η μετεγκατάσταση των προσφύγων, ώστε να κλείσει η δομή και να προχωρήσει η αξιοποίηση του χώρου.

Έτσι θα ολοκληρωθεί στο ακέραιο η επιστροφή της έκτασης στον Δήμο και στην τοπική κοινωνία.

Να σημειωθεί τέλος, ότι όσον αφορά την αξιοποίηση του χώρου έχουν δοθεί κατευθύνσεις στις υπηρεσίες του Δήμου και έχει ήδη εκπονηθεί προμελέτη».

Φυσικά κανείς δεν ξέρει τι λέει αυτή η προμελέτη, η οποία έχει εκπονηθεί σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου. Και θα ήταν καλό να μάθαινε και η κοινή γνώμη τι προτίθεται να κάνει ο δήμος, όταν γίνει η μετεγκατάσταση των προσφύγων.

Και ένα τελευταίο, χωρίς να θέλουμε να χαλάσουμε τη χαρμόσυνη μέρα του δήμου. Αυτοί ήταν εκείνοι που εργάστηκαν για την απόδοση του στρατοπέδου στον δήμο; Γιατί ο δήμαρχος λησμόνησε να αναφέρει τις προηγούμενε δημοτικές αρχές (η νυν δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δώρα Παπαϊωάννου είχε κάνει πολλά για την απόδοση του στρατοπέδου στον δήμο, μαζί με τον τότε δήμαρχο) και αρκέστηκε μόνο σε ένα πρόσωπο; Δεν πιστεύουμε ότι θα έχανε κάτι από την αίγλη που του προσδίδει η υπογραφή παραχώρησης, αν έλεγε και για τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και για όσους τέλος πάντων συνέβαλαν ώστε η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)