Από αναβολή σε αναβολή πάει η εκδίκαση της υπόθεσης με τα οικόπεδα – φιλέτα, τα οποία κατηγορούνται ότι “χάριζαν” στον πρώην Δήμο Φαναρίου Πρέβεζας, ο νυν δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνιος Νάστας, ο πρώην δήμαρχος Φαναρίου κ. Γ. Καούρης και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νικολάου.
Και οι τρείς έχουν παραπεμφθεί με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και η εκδίκαση της υπόθεσης, μετά και την νέα αναβολή, ορίστηκε για τις 14 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων.
ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Σύμφωνα με στοιχεία ,που περιέχονται στην δικογραφία, εκεί στον πρώην Δήμο Φαναρίου, με έδρα το Καναλλάκι, είχε στηθεί μια πολύ επικερδής επιχείρηση, η οποία λειτουργούσε… άψογα (μέχρι που αποκαλύφθηκε) ως εξής:
Διάφοροι πολίτες του Δήμου, προφανώς φίλοι των τριών τοπικών παραγόντων ή και με το… “αζημίωτο”, καταλάμβαναν μια έκταση – κατά προτίμηση μεγάλης αξίας, συνήθως παραθαλάσσια- και κατόπιν την διεκδικούσαν δικαστικά, χωρίς ο Δήμος να υπερασπίζεται την περιουσία του!

ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Στο τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο εμπλέκονταν και δικηγόρος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πάργας, για τον οποίο το αδίκημα είχε παραγραφεί κι έτσι γλύτωσε την παραπομπή σε δίκη. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι παραμένει στην θέση του, με τον δήμαρχο και κατηγορούμενο κ. Νάστα να τον καλύπτει!
Έτσι με την ανοχή ή και την συμμετοχή των δύο δημάρχων εκείνης της εποχής κ.κ. Καούρη και Νάστα (ο οποίος είναι και τώρα δήμαρχος Πάργας, με έδρα το Καναλλάκι!), την σύμπραξη του τρίτου εκ των κατηγορουμένων κ. Νικολάου και της… νομικής υπηρεσίας του Δήμου (!), κάποιοι θησαύρισαν κυριολεκτικώς, σε βάρος του Δήμου που απεμπόλησε περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων!

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Μέχρι στιγμής κανένας δεν γνωρίζει αν συνεχίζεται η αρπαγή οικοπέδων στην περιοχή, αλλά αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Πάργας δήλωσε ότι παραστέκεται στην δίκη, στρεφόμενος ευθέως (όσο κι αν φαίνεται περίεργο) κατά του δημάρχου κ. Νάστα, ως πολιτική αγωγή διά του γνωστού ποινικολόγου των Αθηνών κ. Στέφανου Στανέλλου.

Τέλος, έτσι για την ιστορία, σημειώνουμε ότι πριν από λίγες ημέρες δήμαρχος στη Ελαφόνησο και συνεργάτες του, για παρόμοια υπόθεση καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 ετών…

Κώστας Καλτσής (stotapsi)

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Δήμαρχοι χάριζαν οικόπεδα - φιλέτα στον πρώην Δήμο Φαναρίου και νύν Πάργας! Στο Κακουργιοδικείο η συνέχεια..., 5.0 out of 5 based on 1 rating