Συνεργείο (μάλλον από την περιφέρεια προερχόμενο γιατί ήταν άγνωστο σε όλους όσους ρώτησε η στήλη) έβαψε με άσπρο τους δρόμους της πόλης της Φιλιππιάδας χαράσσοντας γραμμές ή και θέσεις πάρκινγκ. Από μία άποψη καλά έκανε θα πείτε. Ομόρφυνε τους εσωτερικούς δρόμους της πόλης (μόνο που στους παλιούς δρόμους δεν χάραξε γραμμές, ίσως γιατί στο απώτερο μέλλον σκοπεύει ο δήμος να τους στρώσει με καινούργια άσφαλτο).

Αλλά βρε αδερφέ τι της ήθελε τόσες γραμμές ο δήμος; Δεν θα μπορούσε με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη χάραξή τους, να φτιάξει μερικές λακκούβες στους ίδιους δρόμους στους οποίους χάραξε τις γραμμές; Τι αδιαφορία είναι αυτή; Οι κάτοικοι της πόλης δεν ενοχλούνται από το αν δεξιά και αριστερά υπάρχουν οι άσπρες γραμμές, όσο ενοχλούνται από τις πολλές λακκούβες που έχει ο δρόμος. Γιατί εκεί σπάνε τα αυτοκίνητά τους.

Για το δήμο είναι απαραίτητο να ενημερώσει την κοινή γνώμη για μερικά ζητήματα που αφορούν τη χάραξη των γραμμών –διακεκομμένων ή όχι. Πόσο στοίχισε αυτή η ιστορία; Έγινε δημοπρασία για την ανάληψη του έργου και πότε; Πόσο στοίχισε η χάραξη των γραμμών; Ποιος πλήρωσε για τη χάραξή τους; Η μελέτη πως προέκυψε; Ήταν σε γνώση της αστυνομίας με την οποία ο δήμος θα πρέπει να έχει συνεργασία για τέτοιου είδους θέματα;

Για την ιστορία να πούμε ότι οι γραμμές που χαράχτηκαν πρόκειται να αντέξουν στις καιρικές –και άλλες-συνθήκες, το πολύ έναν χρόνο. Δεν ξέρουμε αν στη λήξη της …ζωής τους, ο δήμος έχει προγραμματίσει να ξαναχαράξει γραμμές. Και δεν ξέρουμε αν το προβλέπει η μελέτη. Θα ήταν προτιμότερο πάντως τα χρήματα που διατέθηκαν για τις γραμμές στους δρόμους, να δίνονταν για το φτιάξιμο κανενός δρόμου.

(Καλά για τη μελέτη που έχει εκπονηθεί για την «Ολοκλήρωση κατασκευής μονοπατιού προς την τρύπα του Αη Γιώργη στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Δήμου Ζηρού», δεν πρόκειται να γράψουμε κάτι, αφού ο δήμος Ζηρού χρησιμοποιεί την ανάδειξη της ως έξυπνο τουριστικό εύρημα για τον τουρισμό που είναι αρκετά διαδεδομένος ανά το πανελλήνιο. Να πούμε μόνο ότι αυτοί που θα ανέβουν τόσα σκαλοπάτια για να φτάσουν στην «τρύπα» με το σταυρό, θα αποστάσουν και καλά είναι στην κατάληξή του δρόμου να υπάρχει κάτι δροσιστικό. Ένα νερό για παράδειγμα. Η χρηματοδότηση πάντως του έργου, έχει εξασφαλιστεί από την περιφέρεια, η οποία θα διαθέσει τις 15.000 ευρώ για την «τρύπα» του Αγίου Γεωργίου).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)