Δεν θα γράφαμε ούτε λέξη γι’ αυτά που είπε ο Πάγκαλος, -ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «μαλάκα»- αν δεν τα εκστόμιζε ενώπιον δημοσιογράφου, ο οποίος δεν έκανε το παραμικρό να αντικρούσει τα όσα ο πρώην υπουργός είπε και αν έδειχνε ενδιαφέρον το ΕΣΡ για τα όσα ελέχθησαν από τον –κατά τον ίδιον- ψηφοφόρο της Ν.Δ. Αν δηλαδή επιτρέπεται να ακούγονται από μία συχνότητα τέτοιοι χαρακτηρισμοί για τον πρωθυπουργός (τον όποιον πρωθυπουργό) της χώρας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μπουν περιορισμοί στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών, αλλά δεν είναι θεμιτό να προσφέρεται μικρόφωνο σε κάποιον που είναι βέβαιο ότι θα παρεκτραπεί.

Ο Πάγκαλος είναι ο πολιτικός που τιμήθηκε τόσο από την αριστερά, όσο και από το ΠαΣοΚ του οποίου υπήρξε βουλευτής και υπουργός –και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον ήθελαν αρχηγό του κόμματος. Είναι ο ίσιος που πέρασε από τον Γαλλικό Μάη, αλλά προπαγανδίζει υπέρ του Κυριάκου και αποκαλεί τον Τσίπρα «μαλάκα», μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή σαν αλητάκος του δρόμου και σαν θαμώνας των χειρότερων χαμαιτυπείων.

Δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν η «γλώσσα» που χρησιμοποιεί ο Πάγκαλος. Δείχνει το ποιόν του. Εκείνο όμως που θα πρέπει να δουν οι δημοσιογράφοι που του προσφέρουν «στασίδι» είναι αν το δικαιούται. Γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν προσφέρονται για …αντιπολίτευση. Και ένας απ’ αυτός είναι ο Πάγκαλος. Ο άνθρωπος δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση, γιατί έχει χάσει κάθε μέτρο. Γιατί είναι ο ίδιος που ενώ καθύβρισε τους Γερμανούς, ζήτησε στη συνέχεια ταπεινά συγνώμη.

Ο πρωθυπουργός φυσικά και δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τον Θόδωρο Πάγκαλο και τις αθυροστομίες του. Αντίθετα μάλιστα. Όσο τον υβρίζει ο Πάγκαλος, τόσο αυξάνει την επιρροή του στον κόσμο. Αλλά για τον τέως υπουργό του ΠαΣοΚ θα πρέπει να πούμε αυτό που αναφέρει η λαϊκή παράδοση. Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει.

Όσον αφορά τον Κώστα Μπάρκα, για τον οποίον ο Πάγκαλος είπε περίπου ότι η παρουσία του τού τη δίνει, καλά θα κάνει ο γέρων πλέον πρώην υπουργός να εξακοντίζει τέτοιες εκφράσεις εναντίον του νεαρού βουλευτή. Καλό του κάνει.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)