Μια απόφαση που σίγουρα θα συζητηθεί εξέδωσε προ ημερών το Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται να λειτουργήσουν ξανά, 3 καντίνες στη Χρυσή και 4 χώροι με ομπρέλες οι οποίοι είχαν σφραγιστεί μετά την διαπίστωση μεγάλων φορολογικών παραβάσεων.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από προσφυγή που κατατέθηκε αλλά και τις παρεμβάσεις υπέρ της επαναλειτουργίας που έγιναν από το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, και τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην Ιεράπετρα.

Πλέον με την προσωρινή διαταγή οι καντίνες μπορούν να επαναλειτουργήσουν μέχρι τις 18 Οκτωβρίου όταν και θα κριθεί οριστικά σε τακτική δικάσιμο το θέμα, πρακτικά δηλαδή σχεδόν μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι στους ελέγχους του Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι οι καντίνες δεν είχαν άδεια λειτουργίας, ότι οι οκτώ ταμειακές μηχανές που υποτίθεται ότι έκοβαν αποδείξεις ήταν «μαϊμού» κι ότι η επιχείρηση είχε αποκρύψει τζίρο και ΦΠΑ που αντιστοιχούσε σε πάνω από 22.000 συναλλαγές. Η υπόθεση είχε προκαλέσει την εισαγγελική παρέμβαση.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)