Παρελθόν αποτελούν οι ιδιώτες εργολάβοι από τα νοσοκομεία της 6ης υγειονομικής περιφέρειας (6η ΥΠΕ). Οι εργαζόμενοι που αναλαμβάνουν την καθαριότητα στην κεντρική υπηρεσία και τις μονάδες που ανήκουν στην 6η ΥΠΕ, υπογράφουν τις ατομικές τους συμβάσεις και με βάση της διαδικασίες και τα κριτήρια που προβλέπονται από τον ΑΣΕΠ, οι 75 εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας έχουν πλέον την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη καθώς και το εργασιακό καθεστώς που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, που έστειλε τα στοιχεία του νοσοκομείου Ιωαννίνων στον εισαγγελέα, ο ιδιώτης εργολάβος καθαριότητας έδινε στους εργαζόμενους 530.000 ευρώ ετησίως λιγότερα σε σχέση με όσα προέβλεπε η σύμβαση. Διαφορά που το νοσοκομείο πλήρωνε όλο το προηγούμενο διάστημα στην εταιρεία ως μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος και κατέληγε ως εταιρικό κέρδος.

Και όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, για μια ακόμα φορά δικαιώνεται απόλυτα η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την έξωση των «εργολάβων» και τη σύναψη συμβάσεων εργασίας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη κλπ.

Φυσικά θα πρέπει να επικροτήσουμε τη σημαντική δουλειά στον τομέα της υγείας που προσφέρει ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων, Ηπείρου και δυτικής Ελλάδας, γιατρός Τάκης Νικολόπουλος και θα πρέπει να τον συγχαρούμε για τις πρωτοβουλίες του, μία από τις οποίες είναι η απαλλαγή των νοσοκομειακών κτιρίων από τους εργολάβους της καθαριότητας.

(Η φωτογραφία είναι από το prevezaposto)

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)