Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» τόνισε ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι“ότι δεν απαιτούνται καινούργια μέτρα στην τρίτη αξιολόγηση”,προσθέτοντας ότι “οι Κασσάνδρες” που υποστήριζαν ότι θα ληφθούν προληπτικά μέτρα ενόψει του Προϋπολογισμού του 2018, έπεσαν έξω, καθώς, μεταξύ άλλων, “στην Βουλή ξεκινά, την 1η Νοεμβρίου, η πρώτη από τις τρεις επιτροπές που θα γίνουν για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού όπου δεν προβλέπεται να υπάρχουν τέτοια μέτρα”.

Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε την από το καλοκαίρι διατυπωθείσα εκτίμησή του πως κυβερνητικός ανασχηματισμός θα γίνει είτε με το τέλος είτε μετά την τρίτη αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών και μάλιστα τριπλών, επικαλέστηκε την εκ νέου αναφορά του πρωθυπουργού στο περιφερειακό συνέδριο Ιωαννίνων για εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019, σημειώνοντας ότι στον σχεδιασμό θα ληφθεί υπόψη το ορόσημο των ευρωεκλογών του Ιουνίου 2019 “το οποίο είναι ανεξάρτητο της βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης”, ενώ για τις δημοτικές-περιφερειακές και τις βουλευτικές “είναι ζητημα απόφασης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού”.

“Ωστόσο, αυτό το ορόσημο, χωρίς από τώρα να προκαταλαμβάνω ότι θα γίνουν ταυτόχρονα οι βουλευτικές εκλογές, οπωσδήποτε θα ληφθεί σίγουρα υπόψη πολύ σοβαρά για την τελική ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες” είπε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι αναμφίβολα η 4η Σύνοδος της Βουλής η οποία θα ξεκινήσει του χρόνου τον Οκτώβριο, θα είναι μία προεκλογική Σύνοδος.

Ως προς την Συνταγματική Αναθεώρηση είπε ότι αυτή πρέπει να εκκινήσει εντός της 3ης Συνόδου ώστε να είναι σίγουρο ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύθηκε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θα έλθει στην Ολομέλεια της Βουλής εντός της παρούσης περιόδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)